Este oficial: Fișa postului și regulamentul intern, opționale pentru microfirmele cu maximum nouă salariați

Este oficial: Fișa postului și regulamentul intern, opționale pentru microfirmele cu maximum nouă salariați

Ordonanța pentru eliminarea obligației de întocmire a fișelor de post și a regulamentului intern, pentru microîntreprinderile cu maximum nouă salariați a apărut joi în Monitorul Oficial și a intrat în vigoare la momentul publicării.

OUG nr. 37/2021 a apărut joi seara în Monitorul Oficial, iar documentul prevede mai multă flexibilitate atunci când vorbim despre evidența muncii la acești angajatori, relatează avocatnet.

În esență, aceasta include trei mari simplificări pentru microîntreprinderile cu maximum nouă salariați:

- Fișa postului e opțională, dar va trebui comunicată în scris la cerere. Angajatorii cu puțini salariați vor scăpa de obligativitatea întocmirii fișelor de post și vor putea comunica atribuțiile posturilor numai verbal.

- Reguli speciale pentru pontaj. Prin acest document se dă posibilitatea părților să stabilească în scris cum anume se face pontajul, raportat la activitatea specifică - adică așa cum se întâmplă acum în cazul salariaților mobili și al salariaților care muncesc la domiciliu.

- Regulamentul intern a devenit opțional. Microfirmele cu până la nouă salariați au scăpat de obligația de a întocmi regulamentul intern. În cazul angajatorilor fără regulament intern, se vor aplica direct prevederile generale din Codul muncii.

Daca doriți să aflați mai multe despre cum se deschide o firmă, puteți găsi informații relevante la  infiintare-firma.ro. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Tudor Carare

COD PORTOCALIU de inundații pe Jijia și COD GALBEN pe râurile Siret și Prut până luni

astăzi, 13:30
376

Hidrologii au anunțat că există risc de inundații pe râurile Jijia, Siret și Prut. În aceste condiții, au instituit Cod Portocaliu pe Jijia până pe 21 iunie 2021, la ora 12:00...

Cu tot cu românii plecați în străinătate: Populația României va scădea la 13,65 milioane până în 2070

astăzi, 13:01
551

Populația României va scădea la 13,65 milioane de persoane până în 2070, de la 19,35 milioane de persoane în 2019, potrivit datelor Eurostat citate într-un amplu rapor...

Botoșaniul iese cu pași accelerați din pandemia Covid-19

astăzi, 12:31
636

Județul Botoșani are tot mai multe zile în care oficialii anunță că nu mai înregistrează niciun caz de Covid -19.Datele făcute publice de Direcția de Sănătate Publică de la ...