Două treimi dintre români cred că în perioada următoare va veni o criză economică de amploare

Două treimi dintre români cred că în perioada următoare va veni o criză economică de amploare

Două treimi dintre români cred că în perioada următoare va veni o criză economică de amploare, iar aceasta este principalul motiv de îngrijorare în această perioadă, arată rezultatele unui sondaj făcut de compania de cercetare sociologică Avangarde în ultimele zile ale acestei luni. O altă preocupare pentru majoritatea celor care au răspuns la întrebări este inflaţia în creştere.

67% dintre români au decis să renunţe la mai multe lucruri pentru a face faţă valului de scumpiri.

Aproape un român din doi spune că a cumpărat mai puţine alimente şi 14% dintre cei intervievaţi declară că au renunţat la haine.

Pe locurile doi şi trei la capitolul surse de îngrijorare după inflaţie, românii menţionează criza energetică şi criza alimentară. 36% dintre cei care au sisteme de încălzire pe bază de gaz spun că iau în calcul să investească în surse alternative, de teama facturilor mari.

În cazul energiei, 7 români din 10 au investit deja sau o vor face în echipamente care să îi ajute să scadă consumul, conform Rador.

În general, în privinţa crizei energetice, aproape 4 români din 10 cred că Rusia va pune în dificultate Europa, dar alţi 20% cred că liderii Uniunii vor găsi soluţii, în timp ce o treime spun că nu pot aprecia cine va câştiga din acest joc.

Sondajul mai arată că doar 1 român din 10 este îngrijorat de creşterea ratelor la credite. La capitolul finanţe personale, mai mult de o treime dintre români spun că nu au bani deoparte. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
187

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
377

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
106

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...