Direcţia Regională de Finanţe Iaşi va dispărea. Protest spontan al angajaţilor!

Finanţiştii se tem că vor fi daţi afară într-o lună de zile, imediat după ce instituţia va reveni la vechea formă, trecând de la Direcţiile Regionale la cele Judeţene. Reorganizarea care a fost făcută în urmă cu cinci ani a condus la mai mai multe angajări, la Regională, cu funcţionari veniţi din judeţele vecine, şi care acum ar trebui să se întoarcă "acasă".

Direcţia Regională de Finanţe Iaşi va dispărea. Protest spontan al angajaţilor!

La Iaşi, odată cu trecerea de la Direcţia Judeţeană la cea Regională, au fost înfiinţate aproximativ 70 de posturi, iar aceştia resimt acum cea mai mare nelinişte. Ieri, aproximativ 60 de angajaţi de la finanţele ieşene au protestat paşnic. “Sunt abia cinci ani de când a fost restructurată instituţia, iar guvernul spune că ne-am făcut treaba mult mai bine decât înainte. De exemplu, se vede că am făcut treabă bună în privinţa colectării banilor la bugetul de stat. În două săptămâni ne aşteptăm ca schimbarea să fie realizată iar mulţi dintre angajaţi cred că o să rămână în aer”, a spus Cezar Dănilă, liderul de sindicat al instituţiei. Ieri, comisiile reunite din Camera Deputaţilor au discutat  modificarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 74/2013 prin care se doreşte să se revină la vechea formă de organizare: să se reînfiinţeze Direcţiile de Finanţe Judeţene iar cele opt direcţii regionale ale finanţelor publice din ţară să dispară.

“Actualul ministru ne-a transmis că nu vor fi făcute disponibilizări. De altfel, revenirea la vechea formă a Direcţiilor Judeţene va face ca să se reînfiinţeze la nivelul fiecărui judeţ compartimente care au fost închise dar şi alte funcţii”, a adăugat liderul de sindicat ieşean. Printre persoanele disponibilizate odată cu restructurarea instituţiei ar putea fi şi actualii directori. Postul de director executiv este ocupat de către Marian Bosianu iar cele patru funcţii de directori din subordine. Acestea sunt deţinute de către Doina Naum - director executiv al departamentului Colectare, Ionel Damian - Inspecţia Fiscală, Dan Nechifor - la Servicii Interne şi Dan Ceauşu - Direcţia Vamă. Dan Nechifor este din Botoşani, iar Dan Ceauşu, din judeţul Neamţ.

Ministrul Finanţelor îi ceartă pe angajaţii Fiscului

Ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici a declarat, marţi, la Parlament, că este necesară o reformă administrativă a ANAF şi a transmis angajaţilor nemulţumiţi de reorganizarea instituţiei să-şi respecte obligaţia de serviciu. „Le dau un sfat (angajaţilor nemulţumiţi din ANAF - n.r.) - să-şi respecte obligaţia de serviciu. Felul în care se restructurează ANAF-ul este decizia ministrului de Finanţe. PEntru că, de ani de zile tot vorbim despre ANAF, despre modul în care ANAF trebuie să se reformeze, să-şi schimbe în principal mentalitatea la niveluol lucrătorului din ANAF. Sunt colegi foarte buni în această strctură, care îşi fac treaba an de an, dar nevoia de schimbare există. Este evidentă, atât la nivel de structură, cât şi la nivel de mentalitate, de mod de lucru, de echipamente. Trebuie să facem o reformă administrativă a ANAF-ului, trebuie să ne asigurăm că partea de informatizare şi partea de dotare cu echipamente în vămi trebuie să se producă cât mai repede”, a declarat, marţi, la Parlament, minsitrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, întrebat despre nemulţumirile angajaţilor ANAF.

Ministrul de Finanţe a adăugat că este mulţumit de conducerea instituţiei de la începutul anului. „Din prima part a acestui an, da (sunt mulţumit de conducerea ANAF- n.r.). O să avem şi astăzi execuţia pe ianuarie, cifrele arată, să spunem, bine, dar este mult până să fiu mulţumit”, a conchis Teodorovici.

ziaruldeiasi.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lucian Trufin, PSD: „Voi continua dezvoltarea județului Botoșani prin experiența de 20 de ani în administrație publică, cu susținerea echipei PSD”

astăzi, 12:02

„Le mulțumesc botoșănenilor care au semnat pentru susținerea candidaturii mele la Președinția Consiliului Județean. În această campanie de strângere de semnături, am realiza...

Polițiștii de frontieră botoșăneni au confiscat marfă contrafăcută care trebuia să ajungă în Ucraina (Foto)

astăzi, 10:49
53

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Racovăț au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui microbuz, peste 680 bunuri, toate purtând î...

Premiul I obținut de un artist botoșănean la Festivalul de la Sarajevo! ”Truda de mii de ore este răsplătită” (Foto)

astăzi, 10:02
127

În perioada 25-29 aprilie 2024 se desfășoară Festivalul Internațional de Chitară de la Sarajevo, organizat de Asociația Chitariștilor din Federația Bosniei și Herțegovinei.Printre ...