Cum se șterg datele de la Biroul de Credite!

Cum se șterg datele de la Biroul de Credite!

Creditele rambursate cu întârziere lasă urme pentru fiecare client. Biroul de credit a ajuns o sperietoare cunoscută de toți cei care au un credit. Cine a avut restanțe mari păstrează această povară ani de zile, așa că băncile nu se înghesuie să-i crediteze. Acești oameni apelează la firme care le promit că le șterg datele. Serviciu care costă și peste 1000 de lei, deși este gratuit. În plus, nimeni nu le poate garanta că le curăță numele în fața băncilor.

Potrivit stiri.tvr.ro, multe dintre firmele care oferă acest serviciu nu au un sediu. Îşi atrag clienţii on-line. Dacă facem o simplă căutare pe internet nu găsim direct site-ul Biroului de credit, unde aflăm informații oficiale despre ștergerea datelor, ci zeci de alte pagini care garantează radierea.

Alţii trimit sms-uri către persoane, chiar dacă acestea nu sunt interesate de subiect. Practica este ilegală şi poate fi sancţionată contravenţional, susţine autoritatea de supraveghere a prelucrării datelor cu caracter personal.

Reprezentantul unei firme a acceptat să explice de ce plătesc oamenii pentru un serviciu pe care ar putea să îl facă singuri, gratuit. Şi chiar a oferit câteva sfaturi.

Firmele care cer de obicei banii înainte, susţin că garantează ştergerea din Biroul de credit.

Așa că înainte de a plăti bani unor firme, mai bine aflați singuri dacă sunteti eligibili pentru ștergerea datelor negative.

De obicei, persoanele care solicită ştergerea informaţiilor negative cred că în acest fel vor obţine mai uşor un alt credit, ceea ce este fals. Analiştii susţin că băncile acordă greu sau deloc împrumuturi acestor persoane, din cauză că nu pot evalua riscurile.

Mai mult, clienţii rău-platnici, care cred că astfel îşi pot pierde urma se înşeală. Datele negative vor figura în continuare, în Centrala riscurilor bancare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
443

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
147

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
417

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...