Declaratia 600 se amana pana in martie si ar putea sa dispara de tot. Ce fac cei care au depus deja?

Declaratia 600 se amana pana in martie si ar putea sa dispara de tot. Ce fac cei care au depus deja?

Ministerul Finantelor Ionut Misa a discutat luni cu liderul PSD Liviu Dragnea mai multe eventuale modificari in ce priveste depunerea Declaratiei 600, masura ce vizeaza 210.000 de romani si care a starnit revolta in randul acestora. Astfel, termenul de depunere a formularului e pentru 31 martie.

Informatia a aparut intai pe surse, insa a fost ulterior confirmata de Dragnea, inainte de inceperea sedintei Comitetului Executiv al partidului.

"Am solicitat ca pe 31 ianuarie sa adopte ordonanta pentru amanarea termenului de depunere pana la 31 martie, pentru a le da posibilitatea de a merge pana la eliminarea declaratiei cu conditia sa gaseasca solutia ca cei care trebuiau sa plateasca acestea sa ramana asigurati. Pentru cei care au depus deja tot in acea ordonanta sa gaseasca masuri tranzitorii.

S-a promovat si s-a comunicat foarte prost. Din acest motiv le-am cerut colegilor sa nu se mai exprime ca nu au inteles. Nici dvs nu ati inteles, dar nu e vina dvs. Cei care au arenda sa le ceri sa mearga la ANAF sa compelteze o declaratie mi se pare o aberatie fiind vorba si de un impact bugetar nesemnificativ, 29 de milioane de lei. Va fi explicata pana cand se va intelege. Vor fi discutii cu cei cu profesii liberale.

Eu va spun ca nu e vorba doar de 200.000, ganditi-va cati au terenurile date in arenda. Tudose cred ca a fost informat gresit. Toti cei care incaseaza arenda trebuie sa completeze acea declaratie. Ceea ce va propun eu e bine si intelept. In perioada urmatoare se va explica. Trebuie sa va spuna ei dupa ce gasesc o forma completa", a spus Dragnea.

Profit.ro anunta ca urmeaza sa fie anuntate oficial si alte modificari precum cresterea plafonului de venituri care sa oblige contribuabilul la completarea formularului.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...