De azi, ar fi trebuit sa putem plati toate taxele si impozitele online. Dar nu e chiar asa

De azi, ar fi trebuit sa putem plati toate taxele si impozitele online. Dar nu e chiar asa

Toate taxele si impozitele ar trebui sa fie platite online prin Ghiseul.ro incepand de azi, insa sistemul inca nu a fost pus la punct.

Saptamana trecuta au fost semnate ultimele documente necesare pentru inceperea platilor pe acest site, iar vineri au fost facute teste, a explicat ministrul Finantelor, Anca Dragu, astfel incat de luni totul sa fie functional.

Contactati de Ziare.com, reprezentantii ANAF au precizat ca inca se mai lucreaza la sistem.

Pana acum, prin Ghiseul.ro s-au putut plati doar taxele si impozitele locale (pentru cladiri, terenuri, masini), dar si amenzile gestionate de autoritatile locale.

Interconectarea ANAF cu Ghiseul.ro va permite, astfel, Fiscului sa colecteze direct pe Internet amenzi, taxe si impozite de la persoane fizice, PFA si persoane juridice, potrivit News.ro.

Platforma a fost dezvoltata de Asociatia de Plati Electronice din Romania (APERO), care se ocupa si de mentenanta acesteia.

Din APERO fac parte 34 de institutii: 14 banci, cele doua organizatii internationale de plata (Visa si Mastercard), 6 furnizori de infrastructura si outsourcing, 3 procesatori de card si integratori de comert electronic, 2 companii telecom, 3 furnizori de aplicatii, precum si societatea de transfer de fonduri si decontari Transfond SA.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...