Crește numărul șomerilor în județul Botoșani. Cei mai mulți au absolvit doar gimnaziul

Crește numărul șomerilor în județul Botoșani. Cei mai mulți au absolvit doar gimnaziul

La sfârșitul lunii iulie a acestui an, în județul Botoșani erau înregistrați 3.326 de șomeri, rata șomajului fiind de 2,43%, informează marți Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM).

Potrivit sursei citate, indicatorul a înregistrat o creștere cu 0,17 procente față de luna anterioară, când raportul era de 2,17%.

„Din totalul de 3.326 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Botoșani, 516 erau beneficiari de indemnizație de șomaj, iar 2.810 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 2.287 șomeri provin din mediul rural și 1.039 sunt din mediul urban”, se arată într-un comunicat al AJOFM Botoșani.

Din perspectiva nivelului de instruire, persoanele care au absolvit doar ciclul gimnazial au ponderea cea mai mare, de 38,03% din numărul total al șomerilor. Persoanele cu studii primare sau fără studii reprezintă 22,19% din efectiv, cei cu învățământ liceal 23,33%, cei cu învățământ profesional 13,40%. Persoanele cu studii superioare reprezintă 1,62% din total, iar cei cu învățământ postliceal 0,72%.

„Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 833 persoane foarte greu ocupabile,1678 greu ocupabile, 696 mediu ocupabile, iar 122 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activității de profilare a persoanelor înregistrate în evidențele noastre”, precizează AJOFM Botoșani.

Informații detaliate despre structura șomajului în județ sunt afișate pe www.anofm.ro.

 

Spune-ne opinia ta