Crescătorii de ovine din toată Moldova se întâlnesc în acest weekend la Botoșani

Crescătorii de ovine din toată Moldova se întâlnesc în acest weekend la Botoșani

Crescătorii de ovine din toată Moldova se întâlnesc în acest weekend la Botoșani în cadrul unei acțiuni anuale organizate de către Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine Moldoovis, Stațiunea de Cercetare Dezvoltare Popăuți.

Întâlnirea va avea loc la finele acestei săptămâni, vineri, 17 septembrie, iar în discuții, crescătorii de ovine vor avea mai multe subiecte de interes pentru fermierii care acționează în acest domeniu, printre care bilanțul activității de control și producție la pielicele și lapte, pregătirea ovinelor pentru montă, dar și plata subvențiilor pe acest sector de activitate.

“Evenimentul este cu caracter anual și participa fermierii crescători de oi din Regiunea Moldovei, în special cei care cresc oaia Karakul de Botoșani și care au animalele înscrise in Registrul Genealogic. Stațiunea de Cercetare Popăuți este gazda evenimentului, locul unde fermierii, cu această ocazie, iau la cunoștință inclusiv rezultatele cercetării, respectiv tehnica de lucru ce trebuie implementată în fermele lor pentru a obține progresul atât din punct de vedere al calității dar și a creșterii veniturilor! Scopul nostru este să aducem în atenția fermierilor modul de a obține performanta și de a păstra tradiția, respectiv organizare cât mai buna în valorificarea produselor obținute în fermele lor. Prezența domnului deputat Costel Șoptică ne onorează și sper să ne aducă noutăți privind PAC 2023-2027”, a explicat directorul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare Popăuți, Ionică Nechifor.

 

Spune-ne opinia ta