Consultanță pentru fonduri europene și ajutoare de stat – un serviciu adaptat nevoilor tale

Consultanță pentru fonduri europene și ajutoare de stat – un serviciu adaptat nevoilor tale

Existența fondurilor europene nerambursabile poate fi privită ca o oportunitate pentru companiile care doresc să se dezvolte. La ora actuală există Programe special concepute pentru a facilita îmbunătățirea anumitor sectoare economice, de la cel al  întreprinderilor mici și mijlocii, la cel energetic și cel al finanțărilor pentru companiile mari prin Ajutor de Stat.

Dar care sunt aceste Programe, mai exact? Cum pot eu accesa fonduri europene dacă, de exemplu, am o companie ce activează în IT? Răspunsurile se pot obține acum online, însă găsirea celui corect, care să te îndrume către următorul pas, necesită timp. Mult timp. Și știm cu toții cât de prețios este acesta.

Serviciile de consultanță pentru fonduri europene – ce presupun?

Anterior am menționat faptul că răspunsurile tale cu privire la cea mai potrivită sursă de finanțare necesită timp. Pe lângă această resursă, acestea au nevoie și de certitudine – alcătuirea unui proiect corect, care să răspundă tuturor cerințelor de eligibilitate, fiind vitală în ceea ce privește reușita planului tău de dezvoltare.

Serviciile de consultanță pentru fonduri europene vin astfel în ajutor, asigurându-te că vei găsi cea mai bună sursă de finanțare, că nu vei pierde timp prețios și că proiectul tău va avea șanse reale. Bineînțeles, compania care le oferă trebuie să se remarce prin profesionalism, seriozitate, comunicare permanentă cu clientul și, nu în ultimul rând, experiență. De asemenea, aceasta va trebui să îți ofere garanția depunerii unui proiect corect și complet.

Da, experiența este vitală atunci când vine vorba de reușita proiectelor pentru fonduri europene. O companie prezentă de ani buni pe piață, implicată de regulă în proiecte mari, are automat o echipă de specialiști care va elabora și alcătui corect documentația, va fi în permanență la curent cu modificările legislative ce apar în timp și va comunica periodic cu tine.

Proiectele pentru fonduri europene – cât de complexe sunt?

Găsirea celei mai potrivite surse de finanțare este doar primul pas. În funcție de specificul afacerii tale, alcătuirea documentației necesare va varia semnificativ. De asemenea, criteriile de eligibilitate diferă cu mult de la un Program la altul.

De exemplu, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, axa 2, companiile mijlocii din mediul rural care activează în domeniul producției pot realiza, în anumite condiții, investiții în active corporale precum extinderea spațiilor de producție sau utilități generale aferente (canalizare, energie electrică, alimentare cu apă) și în active necorporale (licențe, programe informatice și altele). Documentația necesară proiectului este una amplă, incluzând în acest caz studii de fezabilitate care să stabilească principalii indicatori economici și tehnici aferenți obiectivului de investiții.

În alcătuirea documentației necesare conceperii proiectelor și implementării acestora sunt necesare și alte «unelte», cum ar fi: planurile de afaceri, cererile de finanțare, dosare de achiziții și licitații, dosare de cerere de plată, rapoartele de progres, acte adiționale/notificări etc. Toate acestea trebuie «manipulate» cu atenție, de către specialiști, astfel încât șansele de acceptare ale proiectelor și de rambursare a banilor să crească semnificativ.

Dorești să apelezi la servicii de consultanță pentru fonduri europene?

În cazul în care vrei să afli care ar fi cea mai potrivită sursă de finanțare pentru tine și dorești realizarea unui proiect complet și corect, recomandăm REI Grup. Grupul de firme este specializat în elaborarea, implementarea și monitorizarea proiectelor de investiții pentru fonduri europene nerambursabile și pentru scheme de ajutor de stat, axându-se doar pe anumite tipuri de proiecte – cele de cel puțin un milion de euro, pentru investiții.

REI Grup oferă un pachet complet de servicii. Nu promite 100% șanse de aprobare, ci depunerea unor proiecte complete și corecte, cu punctaj maxim, care respectă întru totul cerințele finanțatorilor, în caz contrar returnând sumele percepute pentru pregătirea proiectelor. De asemenea, REI Grup asigură asistență tehnică pe toată durata implementării proiectelor, precum și după finalizarea acestora, menținând în permanență legătura cu clienții săi. Descoperă mai multe despre serviciile oferite pe reigrup.ro!

 

Spune-ne opinia ta