Cinci idei de afaceri bizare, dar de succes, care au adus milioane de dolari proprietarilor lor

Cinci idei de afaceri bizare, dar de succes, care au adus milioane de dolari proprietarilor lor

Chiar dacă aceste idei de afaceri sunt bizare, ele s-au dovedit extrem de profitabile, semn că nu trebuie să dedici neapărat zeci sau sute de ore pregătirii unui plan de afaceri.

Unele au fost pornite dintr-o simplă curiozitate, în timp ce altele au avut la bază un hobby. Ceea ce au toate în comun este că fiecare a produs milioane de dolari celor care au avut curajul de a le dezvolta, scrie Avocatnet.ro.

1. Pepeni pătrați

Ideea pepenilor pătrați a apărut în urmă cu aproximativ 40 de ani în Japonia, ca o necesitate de transporta și depozita mai multe fructe în același camion sau frigider. Pentru că prețul unui astfel de pepene este de câteva ori mai mare decât al unuia normal, ei sunt folosiți mai degrabă ca ornamente și nu ca aliment.

Pepenii sunt introduși în interiorul unei cutii sau cadru metalic și vor căpăta forma pătrată pe măsură ce vor crește. După recoltare, ei pot fi manevrați cu mai multă ușurință și vor permite încărcarea camioanelor într-un mod mai eficient.

2. Training pentru jocuri video

Jocurile video au creat o întreagă industrie, pornind de la dorința oamenilor de a intra în competiție unii cu alții. Astfel, sunt organizate întreceri on-line sau chiar campionate mondiale la care prezența este obligatorie și în care se respectă regulile unui turneu sportiv serios. La fel ca și în alte sporturi, în momentul în care “te pensionezi”, poți urma o carieră paralelă de antrenor, în care să îi înveți pe cei mai puțin experimentați tainele jocului respectiv.

3. Pagina de un milion de dolari

The Million Dollar Homepage  (Pagina de un milion de dolari) este o pagină web creată în 2005 de către Alex Tew, un student britanic, cu scopul strângerii banilor necesari acoperirii taxelor de școlarizare.

Pagina conținea un milion de pixeli pe care Alex i-a vândut în blocuri de 10 x 10 pixeli cu prețul de o sută de dolari. După achiziție, firmele puteau să își amplaseze un logo pe site, pe spațiul achiziționat și direcționarea traficului către propria pagină de internet, atunci când cineva apăsa cu cursorul pe imagine.

Ca urmare a expunerii ideii sale de afaceri în presă, Alex Tew a vândut toți cei un milion de pixeli în câteva luni. Deși ideea a fost preluată și de alte persoane, niciuna nu a avut expunerea mediatică sau succesul acestui proiect.

4. Piatra - animal de companie

În 1975, lui Gary Dahl i-a venit ideea de a vinde animalul de companie perfect: unul care nu necesită atenție, nu cere mâncare, nu trebuie plimbat și stă tot timpul acolo unde îl pui. Astfel, a cumpărat pietre, le-a așezat în cutii frumos decorate prevăzute cu mici găuri pentru a permite aerului să intre în interior. Mai mult, fiecare piatră a fost livrată împreună cu un manual de instrucțiuni. Deși bizară, ideea de afaceri a funcționat timp de câteva luni, timp suficient pentru a-i aduce proprietarului ei câteva milioane de dolari.

5. Aer proaspăt la cutie

Această idee de afaceri s-a născut pe fondul înrăutățirii calității aerului din marile orașe ale Chinei și a constat în îmbutelierea aerului proaspăt în cutii ce erau vândute cu aproximativ 0.5 $ / bucată. Ulterior, au fost introduse arome speciale pentru a diversifica gama de produse oferite spre vânzare, ceea ce a dus la încasări totale de câteva milioane de dolari.

Proprietarul afacerii a susținut că va dona în totalitate banii obținuți astfel unor regiuni mai sărace ale Chinei.

Faptul că aceste idei au avut succes, chiar și pentru perioade scurte de timp, demonstreză că, în prezent, există o mulțime de resurse care te pot ajuta să-ți începi propria afacere. În plus, o idee bizară, în comparație cu una considerată normală, va avea parte de mediatizare din partea presei sau a rețelelor de socializare de pe internet, ceea ce nu poate fi decât un mare ajutor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...