Ce vor românii de la Moș Crăciun? 1 din 4 angajați își doresc un job mai bun!

Ce vor românii de la Moș Crăciun? 1 din 4 angajați își doresc un job mai bun!

Pare o glumă, dar un sondaj foarte serios arată că dacă s-ar putea „ca Moș Crăciun să le îndeplinească o dorință” legată de profesie, unul din patru angajați din România i-ar cere mai multă sănătate și putere de muncă și aproape tot atâția și-ar dori un nou job, într-un alt domeniu, conform studiului realizat pe platforma BestJobs.

Alți 14% i-ar cere Moșului mai mult timp liber și echilibru între viața profesională și cea personală, 11% - avansare în carieră, 10% - să devină antreprenori/freelanceri, 7,9% - mai puțin stres la locul de muncă, iar aproape 6% - un șef mai bun și o echipă mai unită. 

Pe de altă parte, doar 16,6% dintre respondenți vor aloca mai mulți bani în acest an pentru cadourile de sărbători. Aproape jumătate dintre angajați afirmă că bugetul de cadouri va fi la fel ca cel de anul trecut, iar 18,6% au declarat că va fi mai mic, suma alocată scăzând cu până la 50%.

Circa o treime dintre respondenți planifică să cheltuiască pentru toate cadourile cel mult 300 de lei, aproape un sfert - cel mult 500 de lei, unul din zece - între 500 și 700 de lei și tot aproape 10% - între 700 și 1.000 de lei. Peste 1.000 de lei vor cheltui doar 6,5% dintre respondenți.

Cei mai mulți vor cumpăra aceste cadouri din salariul curent, întrucât doar 28% dintre angajați vor primi prime de Crăciun, în timp ce 17% dintre respondenți vor primi tichete cadou. Doi din zece angajați estimează că valoarea beneficiilor este de cel mult 200 de lei, aproape 10% cred că va fi de 200-400 de lei și cei mai mulți nu știu care este aceasta. Un sfert dintre respondenți afirmă că angajatorul nu le va oferi niciun fel de beneficii.

Sondajul a fost efectuat în perioada  15 noiembrie - 5 decembrie 2019, pe un eșantion de 974 de utilizatori de internet.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poliția din Botoșani în alertă: O fată de 14 ani a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă știți ceva despre ea!

Marţi, 7 Mai 2024
143

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 14 ani, din comuna satul Sârbi, comuna Vlăsinești, care marți, în jurul orei 16:00, a părăsit domic...

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
74

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
76

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...