Budăi: O discuție pe taxarea muncii poate fi făcută, dar trebuie să discutăm și despre taxarea capitalului

Budăi: O discuție pe taxarea muncii poate fi făcută, dar trebuie să discutăm și despre taxarea capitalului

O discuţie asupra taxării muncii se poate face, dar, ca să fim oneşti, trebuie să discutăm pe întreaga fiscalitate din România, a declarat, marţi, într-o dezbatere de specialitate, ministrul Muncii şi Solidarităţi Sociale, Marius Budăi.

El a subliniat că „fiscalitatea din România este, poate, chiar cea mai mică din Uniunea Europeană, dacă vorbim despre taxarea capitalului".

„Facem o discuţie asupra taxării muncii, dar, dacă vrem să fim oneşti, trebuie să facem o discuţie asupra întregii fiscalităţi din România, pentru că fiscalitatea din România este, poate, chiar cea mai mică din Uniunea Europeană, dacă vorbim despre taxarea capitalului. Şi atunci, da, discutăm despre taxarea pe muncă, dar să discutăm din punctul meu de vedere şi despre taxarea capitalului şi atunci să discutăm la pachet aceste lucruri, despre întreaga fiscalitate şi cu siguranţă vom găsi o soluţie comună şi o soluţie pe care s-o şi implementăm ulterior. Lipsa forţei de muncă în România este o problemă tot mai mare, dar nu este o problemă doar în România. Migraţia forţei de muncă către statele mai dezvoltate se întâmplă de foarte mult timp şi bineînţeles că se întâmplă şi acum, cum beneficiem şi noi, de exemplu, de lucrătorii non-UE. Am lucrat în acest an împreună cu dvs, mediul de afaceri care a fost interesat, pentru simplificarea legislaţiei pentru a putea aduce lucrători non-UE şi s-a întâmplat acest lucru. Avem această problemă rezolvată", a punctat Budăi, conform Agerpres.

Conform oficialului, în România trebuie să existe o dezbatere reală pe tema învăţământului dual şi a învăţământului tehnic.

Am discutat cu doamna ministru a Educaţiei, avusesem discuţia deschisă şi cu domnul Sorin Câmpeanu, să facem o dezbatere reală despre învăţământul dual şi despre învăţământul tehnic în România. Eu cred că programa şcolară din învăţământul dual şi din învăţământul tehnic trebuie să fie modificată, din punctul meu de vedere, cu mai multe ore de practică, cu mai multe ore de atelier şi să-i scoatem chiar cu meseria de acolo (...) Noi trebuie să le arătăm copiilor că a fi strungar, astăzi, nu mai eşti murdar de vaselină din cap până în picioare şi e cu totul şi cu totul altă tehnologie. Vom avea de lucru şi cu mentalitatea părinţilor, pentru că, să fim cinstiţi, cine ne-am face copilul acum să-i spunem 'Du-te strungar'... Eu o să merg înainte cu proiectul acesta intitulat nostalgic 'Îndrăgostirea tinerilor de meserie' (...) Bineînţeles că va rămâne problema principală, şi anume salarizarea. Putem să-l facem noi un meseriaş foarte bun, strungar foarte bun, cu siguranţă îşi va dori să câştige foarte mult şi va pleca din ţară sau nu. Asta ţine de noi", a susţinut ministrul Muncii.

Afacerile româneşti în noul context economic, dar şi programele de redresare economică adresate firmelor sunt subiecte care vor fi abordate, marţi, la cea de-a VI-a ediţie a evenimentului „Forumul Capitalului Românesc". 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elev arestat pentru că își agresa, șantaja și hărțuia colegii de liceu

astăzi, 09:25
187

Un elev de la Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuţă" din Şendriceni a fost arestat preventiv după ce i-a agresat şi şantajat pe mai mulţi colegi, a anunţat, sâmbătă, purtăto...

Calendar Ortodox: Sf. Mc. Agata şi Teodula

astăzi, 09:16
60

Sfânta Muceniţă Agata (†251) era dintr-o cetate a Siciliei ce se chema Panorm (astăzi, Palermo). Ea era o fecioară foarte frumoasă, făcea parte dintr-un neam ales, avea multe averi ...

LOC DE DAT CU…EPIGRAMA (235)

astăzi, 08:08
75

O rubrică de prof. GEORGICĂ MANOLE, scriitor, epigramist.Speciile arondate umorului, printre care şi epigrama, se raliază principalelor instrumente ale raportării noastre la viaţă. Cititoru...