Botoșani, printre județele preferate de străinii care cumpără terenuri agricole în România!

Străinii cumpără terenuri agricole cu nemiluita din România. Botoșani se află pe locul doi în topul județelor cu cele mai multe tranzacții efectuate în primele șase luni ale acestui an.

Se înmulțesc tranzacțiile cu terenurile agricole în ultimele 6 luni. Cei mai mari investitori sunt străinii, care au cumpărat 9 milioane de terenuri arabile. Arabii, italienii și turcii dețin o treime din suprafețele arabile ale țării. Statul român n-a cumpărat niciun teren agricol în ultimii 10 ani.

Pe terenurile agricole pe care fermierii cultivau legume și cereale în urmă cu 20 ani s-au construit locuințe, depozite, centre logistice și birouri.

Potrivit StirileProTV, terenurile agricole din București-Ilfov ajung la 12.020 euro/hectarul. Pe locul 2 se situează regiunea vestică – 8.725 euro/hectarul, urmând regiunea Sud Vest Oltenia (8.180 euro hectarul). Cele mai ieftine terenuri se găsesc în regiunea Nord-Est (7.050 euro hectarul la Botoșani).

Cele opt județe preferate de străini sunt Dolj (3.872 de tranzacții cu terenuri agricole între ianuarie și iunie 2024), Botoșani (1.540), Timiș (1.380), Bihor (1.032), Buzău (638), Brăila (433), Galați (400) și Arad (372).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

astăzi, 19:03

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...

Accident pe drumul dintre Hudum și Baisa: Patru persoane au ajuns la spital! (foto)

astăzi, 18:31

Patru persoane au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produz în această după-amiază pe E 58, între localitățile Hudum și Baisa. La fața locului s-au deplasa...

Consiliul Județean Botoșani: Oferte depuse pentru 28 de microbuze ecologice școlare!

astăzi, 18:10

Pentru microbuzele hibride, ce vor fi achiziționate printr-o finanțare din Fondul de Mediu, a fost depusă o ofertă care se află în procedură de evaluare tehnică. În cazul microbuzel...