Botoșănenii își vând produsele pe piața ieșeană: "De la mine de acasă şi până la Iaşi este aceeaşi distanţă ca până la Botoşani"

Botoșănenii își vând produsele pe piața ieșeană: "De la mine de acasă şi până la Iaşi este aceeaşi distanţă ca până la Botoşani"

În urma unei vizite făcute în cursul zilei de ieri în Piața Alexandru, din Iași, pentru a vedea care este pulsul, jurnaliștii au identificat și problemele cu care se confruntă zi de zi cei care muncesc pământul, dar au găsit în piață și botoșăneni veniți să își vândă produsele în cea mai mare piață din Iași.

Mihaela merge să-şi vândă la Iaşi mierea de albine şi roşiile "ochiul boului". Este de loc din Santa Mare, judeţul Botoşani, şi ca mulţi alţii, vine zilnic la piaţă.

"De la mine de acasă şi până la Iaşi este aceeaşi distanţă ca până la Botoşani. Alegem să venim aici pentru că e oraşul mai mare. Plătim 20 de lei chirie pe zi la tarabă. Preţurile sunt mici, dăm foarte ieftin, ca să vindem, iar cea mai mare nemulţumire a noastră este că ne fac concurenţă supermarketurile, care au roşii tratate, fără gust", povesteşte femeia pentru Ziarul de Iași.

Acasă are 10 stupi cu albine şi vinde la piaţă cu 25 de lei borcanul dacă mierea este de salcâm ori rapiţă şi cu 20 de lei dacă este polifloră.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
613

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
461

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3001

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...