Benzina a revenit la prețul dinaintea începerii războiului în Ucraina

Benzina a revenit la prețul dinaintea începerii războiului în Ucraina

Prețul benzinei standard în România a revenit la nivelul dinainte războiului din Ucraina, scăzând sub 6,5 lei pe litru pentru prima dată în ultimele 11 luni.

Potrivit Plinul.ro, cel mai mic preț al benzinei standard în România este de 6,91 lei pe litru, dar cu compensarea de la stat de 50 de bani aplicată se ajunge la prețul de 6,41 lei pe litru.

Benzina premium a înregistrat și ea o scădere de preț, coborând sub 7 lei pe litru. Ultima dată când benzina standard din România a avut un preț asemănător a fost în data de 15 ianuarie 2022, când prețul mediu pe litru a fost de 6,4 lei. Declanșarea războiului din Ucraina, pe 24 februarie 2022, a provocat o creștere puternică a prețurilor carburanților, în doar câteva săptămâni prețul benzinei standard trecând de 8 lei pe litru (11 martie), notează Digi24.

După o scurtă stagnare, prețul benzinei și-a reluat creșterea și pe 30 iunie a atins maximul de 8,65 lei pe litru. Aplicarea compensării de 50 de bani de către stat a oprit creșterea. Traseul ulterior al prețului a fost mai temperat, iar maximul atins de atunci până în prezent a fost de 7,22 lei pe litru (18 noiembrie).

Scăderea prețului la benzină s-a efectuat concomitent cu reducerea prețului la motorină, astfel încât ecartul între cei doi carburanți s-a menținut.

În prezent, benzina standard este mai ieftină cu aproximativ 1,3 lei decât motorina standard.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Primarul asigură că 22 de tronsoane din periferia orașului devin șantiere anul acesta (video)

Vineri, 3 Februarie 2023
666

Zeci de străzi din periferia municipiului Botoșani vor intra anul acesta în procesul de modernizare, a anunțat primarul Cosmin Andrei, vineri, într-o conferință de presă.Potrivit...

Trei străzi de piatră intră în procesul de modernizare. S-a semnat contractul de lucrări (video)

Vineri, 3 Februarie 2023
937

Trei străzi din municipiul Botoșani devin șantiere luna aceasta. Contractul de atribuire a lucrărilor a fost semnat, vineri, de primarul Cosmin Andrei și constructorii care au câștigat lic...

Percheziții într-un dosar de braconaj cinegetic; polițiștii au aplicat amenzi de 9.000 de lei

Vineri, 3 Februarie 2023
399

Polițiștii din cadrul Secției Rurale nr. 9 Vlăsinești efectuat, pe 20 ianuarie a.c., patru percheziții la adresele unor persoane din comunele Manoleasa și Mihălășeni, bănuite de practicarea...