Benzina a revenit la prețul dinaintea începerii războiului în Ucraina

Benzina a revenit la prețul dinaintea începerii războiului în Ucraina

Prețul benzinei standard în România a revenit la nivelul dinainte războiului din Ucraina, scăzând sub 6,5 lei pe litru pentru prima dată în ultimele 11 luni.

Potrivit Plinul.ro, cel mai mic preț al benzinei standard în România este de 6,91 lei pe litru, dar cu compensarea de la stat de 50 de bani aplicată se ajunge la prețul de 6,41 lei pe litru.

Benzina premium a înregistrat și ea o scădere de preț, coborând sub 7 lei pe litru. Ultima dată când benzina standard din România a avut un preț asemănător a fost în data de 15 ianuarie 2022, când prețul mediu pe litru a fost de 6,4 lei. Declanșarea războiului din Ucraina, pe 24 februarie 2022, a provocat o creștere puternică a prețurilor carburanților, în doar câteva săptămâni prețul benzinei standard trecând de 8 lei pe litru (11 martie), notează Digi24.

După o scurtă stagnare, prețul benzinei și-a reluat creșterea și pe 30 iunie a atins maximul de 8,65 lei pe litru. Aplicarea compensării de 50 de bani de către stat a oprit creșterea. Traseul ulterior al prețului a fost mai temperat, iar maximul atins de atunci până în prezent a fost de 7,22 lei pe litru (18 noiembrie).

Scăderea prețului la benzină s-a efectuat concomitent cu reducerea prețului la motorină, astfel încât ecartul între cei doi carburanți s-a menținut.

În prezent, benzina standard este mai ieftină cu aproximativ 1,3 lei decât motorina standard.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Bazinul de la Recuperare zace nefolosit, din cauza costurilor la utilități. „Mi se pare de-a dreptul nesimțit” (video)

Sâmbătă, 30 Septembrie 2023
403

Bazinul din incinta Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din Botoșani nu poate fi dat în folosință, din cauza costurilor ridicate la utilități și a lipsei de perso...

Zeci de firme din Botoșani amendate pentru muncă la negru. „Toleranța este zero” (video)

Sâmbătă, 30 Septembrie 2023
292

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) a depistat zeci de persoane care munceau la negru, pe raza județului Botoșani, sancționând nu mai puțin de 31 de firme care au plătit serviciile fă...

Calitatea lucrărilor de reabilitare a intrărilor în oraș, contestată în plenul CL (video)

Joi, 28 Septembrie 2023
704

Calitatea lucrărilor de reabilitare executate la intrările în municipiul Botoșani a fost criticată vehement de șeful Direcției de Sport și Agrement (DSA), Eugen Țurcanu, în ședin...