Aministie fiscală: Populația, firmele și toți cei care își plătesc obligațiile fiscale restante scapă de penalități și dobânzi!

Firmele, PFA, persoanele fizice și alte categorii de contribuabili vor beneficia de o amnistie fiscală, un proiect în acest sens fiind pregătit de Ministerul Finanțelor.

Aministie fiscală: Populația, firmele și toți cei care își plătesc obligațiile fiscale restante scapă de penalități și dobânzi!

   Foto: Inquam Photos - Octav Ganea

Practic, vor putea beneficia de ștergerea a 85% din dobânzi și penalități cei care plătesc obligațiile principale restante la 31 august 2024.

Pentru a beneficia de această amnistie, cei interesați vor trebui să depună o declarație rectificativă în perioada 1 septembrie – 15 decembrie 2024, conform unui proiect de ordonanță pregătit de Ministerul Finanțelor și obținut de Profit.ro.

Această amnistie seamănă cu cea din perioada pandemiei, diferența fiind că atunci erau șterte complet dobânzile și penalitățile.

În plus, proiectul mai prevede că un procent de 10% din obligațiile bugetare principale restante vor putea fi transformate în credit fiscal.

Și în acest caz termenele sunt tot 1 septembrie – 15 decembrie 2024. Pentru a beneficia de acest procent, trebuie ca datoriile restante la 31 august care au fost achitate să depășească 500.000 lei la contribuabilii mici, 1,5 milioane lei la cei mijlocii și 5 milioane lei pentru cei mari.

Pe înțelesul tuturor, statul vrea datoria principală până la 15 decembrie pentru că are nevoie de bani acum, iar apoi firma va beneficia, de anul viitor, de cei 10% din impozitele datorate (în cuantumul respectiv). Adică acei bani nu-i va mai plăti la stat, arată Hotnews.

Creditul fiscal va putea fi utilizat pentru o perioadă de 3 ani de la data depunerii solicitării.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum funcționează ceasul cu cuc!

astăzi, 07:15

Americanii, japonezii si romanii isi doteaza fabricile cu un ceas inteligent, cu cuc. America Ora 8: Cucu-cucu, bine-ati venit la lucru! Ora 12: Cucu-cucu, pauza de lucru! Ora 17: Cucu-cuc...

Calendar ortodox, 18 septembrie: Sf. Ier. Eumenie, Episcopul Gortinei; Sf. Mc. Ariadna

astăzi, 07:00

Sfântul Eumenie a trăit în secolul al 7-lea d.Hr. De tânăr a renunțat la averea sa, pe care a împărţit-o săracilor și, urmând lui Hristos, s-a călugărit. S-a nev...

Psihologul botoșănean Gabriela-Dana Pușcașu, despre gestionarea comportamentului copilului în grup la Conferința ABA!

Tuesday, 17 September 2024

Gabriela-Dana Pușcașu, BCBA și psiholog cu drept de liberă practică în domeniul psihopedagogiei speciale, se va alătura în calitate de speaker cu o temă de interes care vizează ges...