Amendă uriașă pentru o societate comercială care a refuzat accesul polițiștilor veniți în control

Amendă uriașă pentru o societate comercială care a refuzat accesul polițiștilor veniți în control

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, specialiști din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor au desfășurat controale, sâmbătă, în unități economice din municipiul Botoșani. O societate a fost sancționată cu amendă de 50.000 de lei pentru că a refuzat accesul polițiștilor.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), au fost verificați 37 de agenți economici și s-au aplicat 14 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 80.000 de lei, dintre care 10 vizează nerespectarea prevederilor legale privind utilizarea caselor de marcat electronice. De asemenea, au fost confiscați aproximativ 1.000 de lei, reprezentând numerar nefiscalizat.

„Totodată, în cadrul activităților desfășurate, reprezentantul unei societăți comerciale, cu punct de lucru în Piața Centrală, a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de peste 50.000 de lei, pentru faptul că a refuzat accesul organelor de control în incinta societății. Astfel de activități vor fi desfășurate și în perioada următoare”, precizează reprezentanții IPJ Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta