WhatsApp va amâna cu trei luni implementarea noilor condiții de utilizare controversate

 WhatsApp va amâna cu trei luni implementarea noilor condiții de utilizare controversate

 

"Vom amâna data la care utilizatorii vor trebui să citească şi să accepte condiţiile de utilizare", au anunţat vineri reprezentanţii aplicaţiei WhatsApp într-un articol publicat pe blogul ei oficial. Modificările, care ar fi trebuit să intre în vigoare pe 8 februarie, vor deveni efective începând din data de 15 mai.

Săptămâna trecută, WhatsApp a cerut celor aproximativ 2 miliarde de utilizatori ai săi să accepte noile condiţii de utilizare, care permit aplicaţiei să partajeze datele personale ale clienţilor cu compania ei mamă, Facebook. În caz de refuz, utilizatorii WhatsApp erau informaţi că nu vor mai putea să îşi acceseze conturile începând din 8 februarie.

Acea decizie a fost interpretată de numeroşi critici drept o tentativă a aplicaţiei de a partaja mai multe date personale ale utilizatorilor WhatsApp cu compania-mamă, Facebook, care a cumpărat WhatsApp în 2014.
Vineri, WhatsApp a ţinut să îi asigure pe utilizatori că noua actualizare "nu întăreşte capacitatea noastră de a partaja datele personale cu Facebook", ci are scopul de a ajuta companiile să comunice mai bine cu clienţii lor prin intermediul acestei platforme.
Aplicaţia doreşte mai ales să permită companiilor de publicitate să îşi vândă produsele direct pe WhatsApp, aşa cum se întâmplă deja în India, cea mai mare piaţă a companiei californiene, cu 400 de milioane de utilizatori.
"Ştim că au existat confuzie şi dezinformare în legătură cu această actualizare, dar noi vrem să ajutăm pe toată lumea să înţeleagă principiile şi acţiunile noastre", au transmis reprezentanţii WhatsApp.

Conversaţiile purtate pe WhatsApp vor continua să fie protejate folosind principiul de criptare "end-to-end" şi nici Facebook, nici WhatsApp nu vor avea posibilitatea de a vedea aceste mesaje private, au transmis reprezentanţii aplicaţiei.
Anunţul de săptămâna trecută a provocat panică şi un val de revoltă în rândul multor utilizatori, care s-au declarat alarmaţi din cauza renunţării la valorile fondatoare ale WhatsApp. Aplicaţia şi-a construit reputaţia unui serviciu de comunicare sigură, bazat pe protejarea datelor private.
Platforma a încercat să calmeze "incendiul" provocat de anunţul de săptămâna trecută prin intermediul unei serii de anunţuri liniştitoare şi de campanii publicitare, dar serviciile concurente, precum Signal şi Telegram, au profitat de acea stare de confuzie şi descărcările lor din magazinele online au cunoscut creşteri spectaculoase.
"Am adăugat noi servere şi capacităţi suplimentare de stocare, fără încetare, în fiecare zi din această săptămână, dar ceea ce s-a întâmplat astăzi depăşeşte previziunile noastre cele mai optimiste", au declarat reprezentanţii aplicaţiei Signal.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
802

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
252

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
218

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...