Filme românești, dar și din producția internațională, cu actori de top și cu acțiuni dintre cele mai imprevizibile. Oferta Cinematografului Unirea din Botoșani este pentru toate vârstele și, mai ales, pentru toate gusturile artistice.
"Câteva conversații despre o fată foarte înaltă", de Bogdan Theodor Olteanu. Cu Silvana Mihai, Florentina Nastase. O fostă în comun, un album de fotografii, câteva conversații online, o cafea și o vizită. Două fete contruiesc din bucăți începutul unei povești de dragoste. Dar pe măsură ce se apropie trebuie să înfrunte lucrurile care le despart.
„Filmul este o incursiune sumară în lumea queer, dar și o privire asupra unei generații puțin reprezentate în filmul românesc: tinerii din marile orașe, prinși între valori și opțiuni contradictorii, între modelele propuse de vestul Europei și o societate înțepenită în reverii despre o presupusă “tradiție". Scenariul reprezintă dramatizarea în ficțiune a unor povești reale, un colaj de lucruri care se întâmplă în jurul nostru chiar și azi.”, povestește regizorul Bogdan Theodor Olteanu.
"Dovlatov". Regia Aleksey German. Cu Milan Maric, Danila Kozlovsky, Helena Sujecka,Artur Beschastny. Filmul "Dovlatov" urmărește șase zile din viața renumitului scriitor înzestrat cu un simț al umorului ușor satiric, Sergei Dovlatov, a cărui viziune depășea constrângerile Rusiei Sovietice din anii '70.
Împreună cu poetul și prietenul său, Iosif Brodsky, Dovlatov a luptat pentru menținerea talentului și integrității sale, fiind martor în același timp la suprimarea celorlalți colegi de breaslă de către un sistem puternic, de neclintit, de care vor scăpa ulterior odată cu emigrarea în New York, lăsând în urmă tot ce au construit.
"Charleston" - Regia Andrei Crețulescu. Cu Șerban Pavlu, Radu Iacoban, Victor Rebengiuc,Ana Ciontea, Gabriela Popescu, Dorian Boguta
La câteva săptămâni după moartea soției sale, Ioana, și în seara în care împlinește 42 de ani, Alexandru are parte de un "cadou" cel puțin bizar: vizita mai tânărului Sebastian, care pretinde că a fost iubitul Ioanei în ultimele cinci luni... mai mult sau mai puțin. "Charleston" este povestea dulce-amară a unui triunghi amoros absurd, "format" din doi bărbați și femeia pe care au pierdut-o amândoi.
"Foxtrot". Regia Samuel Maoz. Cu Lior Ashkenazi, Sarah Adler, Yonaton Shiray,Shira Haas. Un tată îndurerat trăiește circumstanțele absurde din jurul morții fiului său, în această ultimă cugetare critică asupra culturii militare a regizorului israelian Samuel Maoz. Michael și Dafna se confruntă cu o durere înfricoșătoare când oficialii armatei sosesc în casa lor pentru a anunța moartea fiului lor, Jonathan.
Michael devine din ce în ce mai frustrat de doliul excesiv al rudelor și de încurajările seci ale birocraților. În timp ce soția lui sedată se odihnește, Michael se învârte într-un vârtej de furie, doar pentru a experimenta ulterior una dintre răsturnările enigmatice ale vieții, turnură care nu poate fi rivalizată decât de experiențele militare suprarealiste ale fiului său. "Foxtrot" examinează atât puterea, cât și absurditatea serviciului militar din mai multe puncte de vedere. Trecând de la apartamentul părinților îndurerați, la postul militar îndepărtat unde Jonathan era plasat, povestea ne arată câtă distrugere poate apărea atunci când tinerii soldați, abia reușind să pună degetul pe trăgaci, trăiesc privare și singurătate. Foxtrot (2017) este o poveste puternică, despre nebunia războiului și despre urmările sale iminente.
"Loving Vincent". Regia Hugh Welchman, Dorota Kobiela. Cu Saoirse Ronan, Douglas Booth, Jerome Flynn,Helen McCrory, Robert Gulaczyk
"Loving Vincent" prezintă viaţa şi moartea controversată a lui Vincent van Gogh printr-o animaţie desprinsă din picturile lui şi populată cu personajele desenate de el. Intriga prinde viaţă prin interviuri cu personaje apropiate de Vincent şi prin reconstruirea dramatică a unor evenimente care au dus la moartea pictorului.
"România neîmblânzită". Regia Tom Barton-Humphreys. Cu Victor Rebengiuc. În inima Europei există o viață naturală fabuloasă: o explozie a sălbăticiei, care reprezintă căminul a nenumărate vietăți. Munții infiniți, pădurile străvechi, apele nesfârșite, toate acestea găzduiesc creaturi de referință pentru bătrânul continent.
Sunt ținuturi ale frumuseții și sălbăticiei unde destinele sunt dictate de anotimpuri. Creaturi parcă desprinse din legendă trăiesc în libertate, aici animalele se luptă pentru supraviețuire. Iar ROMÂNIA NEÎMBLÂNZITĂ va dezvălui toate aceste povești incredibile.