Ziua Națională a Republicii Armenia, sărbătorită luna aceasta și la Botoșani prin diferite evenimente culturale

Ziua Națională a Republicii Armenia, sărbătorită luna aceasta și la Botoșani prin diferite evenimente culturale


Sursă foto: Facebook - UAR Botoșani

Ziua Națională a Republicii Armenia este sărbătorită anual la data de 21 septembrie. Cu această ocazie, Uniunea Armenilor din Botoșani pregătește o serie de evenimente care vor avea loc după următorul program:

- 15 septembrie, ora 17.00,  la sediul UAR din Botoșani, str. Armeană nr. 20, va avea loc proiecția de film „Tipografic majuscul”, în regia lui Radu Jude, urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri pe marginea acestui film cu actorul principal, Șerban Lazarovici.  Intrarea publicului este gratuită.

- 16 septembrie ora 17.00, proiecție de filme „Când moartea întârzie să apară”- povestea lui Harutiun Fringhian prezentată de Varujan Vosganian în "Cartea șoaptelor"- de Arminee Vosganian, „Strungă", de Mihai Stepan Cazazian, un film despre orfelinatul de la Strungă unde în anul 1923 au sosit peste 200 de copii armeni orfani. Proiecția de film care va avea loc la sediul UAR din Botoșani va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri pe marginea acestor filme, cu Arminee Vosganian. Intrarea publicului este liberă.

- 17 septembrie ora 17.00 – proiecție de film „Bucovina, țara iubirii adevărate", un film realizat de Florin Kevorkian. Va urma o sesiune de întrebări și răspunsuri cu regizorul și actorul Florin Kevorkian.

- 18 septembrie ora 11.00, la Galeriile de Artă "Ștefan Luchian" din Botoșani va avea loc vernisajul expoziției lucrărilor din cadrul concursului "Andronic Țăranu" 2021-ediția a III-a.

Expoziție foto cuprinde „Amintiri din Botoșaniul de odinioară",  fotografii din colecția prof. Gheorghe Stanciu și Alexandru Hriscu - "Botoșaniul de odinioară".

 

Spune-ne opinia ta