Zeci de lucrări de pictură abstractă contemporană ale colecționarului Nicolae – Ioan Vrâncean vor fi expuse la Galeriile de Artă „Ștefan Luchian”

Zeci de lucrări de pictură abstractă contemporană ale colecționarului Nicolae – Ioan Vrâncean vor fi expuse la Galeriile de Artă „Ștefan Luchian”

Muzeul Judeţean Botoşani găzduiește, în perioada 10 - 29 aprilie  2021, la Galeriile de Artă ,,Ștefan Luchianˮ Botoșani, prestigioasa expoziție FENOMENUL HĂRMAN – ARTĂ CONTEMPORANĂ – COLECȚIA VRÂNCEAN.

Evenimentul expozițional, de o înaltă ținută artistică, organizat de distinsul colecționar av. Nicolae-Ioan Vrâncean,   în parteneriat cu Revista de Arte Vizuale și Cultură - VECTOR și  Asociația AVV,  reunește pe simeze peste 80 de lucrări  de pictură abstractă contemporană, realizate de cei mai reprezentativi artiști nonfigurativi ai României, alături de lucrări de sculptură mică și mozaic.

Pasionat de arta contemporană: pictură, grafică, sculptură, mozaic, Nicolae-Ioan Vrâncean este și un profund cunoscător al fenomenului artistic românesc (în contextul celui european), transformându-și  pasiunea într-o muncă grea,  de  organizator și curator de simpozioane de artă.  În anul 2003 a organizat primul simpozion de artă – sculptură la Vama Buzăului, județul Brașov.

Au urmat apoi simpozioane de artă  - sculptură, organizate în parteneriat cu autoritățile publice locale (2004 – 2005), iar din anul 2006 organizează și finanțează în exclusivitate simpozioane de artă – mozaic (2006 -2015) și încă 10 simpozioane de artă – pictură în principal, dar și sculptură, mozaic în paralel, în perioada 2016 – 2020.

Simpozioanele de artă plastică organizate de Nicolae-Ioan Vrâncean la Hărman (Brașov), cunoscute sub denumirea generic de FENOMENUL HÂRMAN, reprezintă un punct de reper pentru artiștii români contemporani, anual acolo fiind invitați câte 30 din cei mai cunoscuți creatori de artă contemporană românească.

Colecția de artă deținută de Nicolae-Ioan Vrâncean cuprinde peste 1000 de lucrări, între care se numără câteva sute de lucrări de pictură având ca autori, între alții, pe : Marin Gherasim, Corneliu Vasilescu, Leon Vreme, Florin Ciubotaru, Miron Duca, Suzana Fîntînariu, Angela Tomaselli, Gheorghe Dican, Marcel Lupșe, Gheorghe Pogan, Liviu Șoptelea, Ana Ruxandra Ilfoveanu, Letiția Oprișan, Gheorghe Anghel, Carmen Poenaru, Marius Barb (Barbone), Eugen Raportoru, Aurel Bulacu, Horia Cristina și mulți alții. Din anul 2000 colecția unicat a fost itinerată în marile orașe ale României, printre care: Timișoara, București, Râmnicu-Vâlcea, Sibiu, Alba –Iulia.

Vernisajul are loc sâmbătă, 10 aprilie 2021, începând cu ora 11:00, iar programul de vizitare are loc în intervalul orar 9:00 – 17:00. Intrarea este gratuită, cu respectarea normelor de protecție antiCovid 19 iar purtarea măștii este obligatorie.

Curatori eveniment:  Nicolae-Ioan Vrâncean și Ana Coșereanu.


 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

S-a stins din viață un fost cadru didactic al Colegiului „Mihai Eminescu” din Botoșani

Vineri, 9 Aprilie 2021
3708

Joi, 8 aprilie 2021, este o zi tristă pentru tot personalul Colegiului Național “Mihai Eminescu” din Botoșani. S-a stins din viață, la vârsta de 70 de ani, un nume al înv...

Lansare de carte la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu”

Vineri, 9 Aprilie 2021
151

Vineri, 23 aprilie 2021, începând cu ora 15:00, Biblioteca Județeană ”Mihai Eminescu” Botoșani va găzdui, la Secția Împrumut Carte pentru Copii, lansarea cărții &r...

Zoltan Kallos, secretar de stat în Ministerul Educației, mesaj către profesorii din Botoșani: „Am convingerea că ne-am înhămat la aceeași căruță”

Vineri, 9 Aprilie 2021
258

Campania lansată de Ministerul Educației, „Vaccinare și testare pentru învățare”, a debutat joi și la Botoșani.Evenimentul a avut loc la Prefectura Botoșani, fiind prezen...