Un apreciat spectacol din repertoriul Teatrului „Vasilache” va putea fi urmărit online în această săptămână

Un apreciat spectacol din repertoriul Teatrului „Vasilache” va putea fi urmărit online în această săptămână

În acest weekend, actorii Teatrului pentru Copii și Tineret „Vasilache”, invită publicul la vizionarea spectacolului „Trimiteți moartea în vacanță”.

Spectacolul poate fi urmărit sâmbătă, 10 aprilie 2021, începând cu ora 11:00, pe canalul de YouTube https://youtu.be/l4lHJ3jfYME

„Trimiteți moartea în vacanță” este un spectacol realizat la Teatrul pentru Copii si Tineret „Vasilache”  la  Studioul de Teatru pentru Tineret,  în cadrul programului „O șansă tinerilor actori”.

Scenariul îi aparține lui Claudiu Gălăţeanu şi Florin Iftode. Regia, efectele sonore și interpretarea  sunt asigurate de Florin Iftode, Claudiu Gălăţeanu, Laurențiu Vasilache şi Tudor Rotaru. De scenografie şi construcții păpuși se ocupă Raluca Deleanu .

„Poate părea ciudat ca un spectacol din repertoriul unui teatru pentru copii şi tineret  să aibă ca personaj principal « Moartea », dar trebuie să ținem cont de faptul că oamenii au tendința să ridiculizeze lucrurile de care le este frică.

De la începuturile lumii, « Moartea  » nu a mai luat nici o pauză.

Una dintre puţinele modalități de a o convinge să renunțe la meseria ei de zi cu zi, este folosirea mijloacelor artei animației. Astfel, singurul moment în care « Moartea » se hotărăște să ia o vacanţă este întârziat de un ultim caz care nu poate fi amânat. De aici se nasc o serie de întâmplări hazlii, care îndulcesc imaginea Morții.

Nu știm dacă există viaţă după moarte sau dacă o să supraviețuim până la dovedirea eficienţei criogeniei..... Un singur lucru putem să vă garantăm : că timp de 45 de minute, Moartea va fi în vacanţă, deci sunteți în afara oricărui pericol.” (Claudiu Gălăţeanu)

 Teatrul pentru Copii şi Tineret “Vasilache” a participat  la Festivalul Internaţional de Animaţie „Gulliver” 2009, ediţia a XVII-a din Galaţi, unde spectacolul a fost apreciat şi premiat cu:

- Diplomă pentru strategia de încurajare şi susţinere a unor noi generaţii de artişti păpuşari  a fost acordat domnului Marius Rogojinschi, director al Teatrului pentru Copii şi Tineret „Vasilache” din Botoşani.

- Premiul „Gulliver” a fost acordat artiştilor Claudiu Gălăţeanu, Florin Iftode, Tudor Rotaru şi Laurenţiu Vasilache pentru fantezia, virtuozitatea şi creativitatea demonstrate ca regizori, scenarişti şi interpreţi ai spectacolului „Trimiteţi moartea în vacanţă” (Teatrul pentru Copii şi Tineret „Vasilache” din Botoşani).

De asemeni, la ediţia din anul 2010 a Festivalului Teatrelor de Păpuşi şi Marionete Puck, spectacolul Teatrului „Vasilache” a fost distins cu premiile:

- Premiul ex aequo pentru mânuire: Florin Iftode şi Claudiu Gălăţeanu, pentru interpretarea personajului principal din spectacolul „Trimiteţi moartea în vacanţă”, Teatrul Vasilache din Botoşani.

- Premiul ex aequo pentru mânuire: Claudiu Gălăţeanu şi Florin Iftode, pentru interpretarea personajului principal din spectacolul „Trimiteţi moartea în vacanţă”, Teatrul Vasilache din Botoşani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

Eveniment dedicat Sărbătorilor Pascale la Dorohoi, începând de miercuri

Miercuri, 21 Aprilie 2021
132

Începând de miercuri, 21 aprilie 2021, ora 10:00 și până joi, 22 aprilie 2021, ora 19:00 va avea loc, în fața Primăriei Municipiului Dorohoi, un eveniment interesant și de...

Muzeul „Ștefan Luchian” din Ștefănești își redeschide, oficial, porțile

Miercuri, 21 Aprilie 2021
126

Muzeul Județean Botoșani organizează vineri, 23 aprilie 2021, începând cu orele 15.00, festivitățile de redeschidere a Muzeului „Ștefan Luchian” din Ștefănești.Șt...

Învățământul botoșănean este din nou în doliu. Un fost profesor al Liceului Pedagogic s-a stins din viață

Miercuri, 21 Aprilie 2021
1489

Mircea Chișcă, un renumit profesor de educație fizică al Liceul Pedagogic din Botoșani, s-a stins din viață în urma unei boli incurabile, lăsând în urmă zeci de ani de ...