Weekend cu teatru la Botoșani. Se joacă „Îmbătați de dragoste” și „Angajare de clovn”

Weekend cu teatru la Botoșani. Se joacă „Îmbătați de dragoste” și „Angajare de clovn”

Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani invită iubitorii de artă teatrală, în acest sfârșit de săptămână, la spectacolele „Îmbătați de dragoste”, după Pierre de Marivaux și „Angajare de Clovn”, după Matei Vișiniec.

Sâmbătă, 5 februarie, de la ora 18:00, se va juca „Îmbătați de dragoste”, după Pierre de Marivaux.

Regia artistică și ilustrația muzicală sunt semnate de către Alexandru Vasilachi, cu asistența lui Sorin Ciofu, scenografia de Mihai Pastramagiu și coregrafia de Victoria Bucun.

Din distribuție fac parte Cezar Amitroaei, Petruț Butuman, Silvia Răileanu, Sorin Ciofu, Lidia Uja și Răzvan  Amitroaei.

Să fie adevărat că haina-l face pe om? Se poate interzice dragostea pe motiv de apartenență la paliere sociale diferite? Este loc în suflet și pentru dragoste și pentru rațiune? E adevărat că dragostea-i oarbă și rațiunea rece precum gheața? Veți găsi aceste întrebări nu doar în spectacol, dar și în inimile fiecărui îndrăgostit. Hai să ne îmbătăm de dragoste, de teatru”.

De asemenea, duminică, 6 februarie, de la ora 18:00, se va juca „Angajare de clovn”, după Matei Vișiniec.

E teatru. E circ. E spectacol. E cu adevărat spectaculos. E impresionant. Are emoție și melancolie. E precum o amintire. E o călătorie înapoi în copilărie. E amar, e comic, real, uman, pătrunzător și simplu. Este deopotrivă pentru cei mari și cei mici. Cu clovni, cu magie și acrobație, împletite cu teatru, cu jocul actoricesc, cu conflict și replici inteligente, cu poveste și puterea cuvântului pe scenă, un spectacol pentru suflet, pentru bucuria amintirii și pentru melancolia prezentului”.

„Angajare de clovn” este ultima piesă scrisă în România de Matei Vișniec, în 1986, înainte de emigrarea dramaturgului la Paris. Cel mai jucat autor român contemporan a primit Premiul UNITER pentru cea mai bună piesă românească în 1991.

Regia, decoruri și coloana sonoră sunt semnate de către Ion Sapdaru, cu asistența lui Petre Sapojnic, coregrafia de către Victoria Bucun și costumele sunt realizate de Alina Dincă.

Din distribuția spectacolului fac parte Bogdan Muncaciu, Dragoș Radu, Alexandra Acalfoae și Volin Costin.

Prețul unui bilet este de 30 de lei, iar pentru elevi, studenți și pensionari este de 15 lei. Acestea pot fi cumpărate de la Agenția Teatrală din incinta Cinematografului Unirea, de marți până vineri între orele 08:00 – 21:00.

De asemenea, acestea pot fi cumpărate de la Casa Tineretului de pe Bulevardul „Mihai Eminescu”, de marți până vineri în intervalul orar 12:00 – 16:00, iar sâmbătă și duminică de la 16:00 – 18:00, dar și on-line https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

La mulți ani! Asistenții medicali sărbătoriți la Botoșani printr-un simpozion! (foto, video)

astăzi, 12:37
139

Vineri, în sala „Mihai Eminescu” a Hotelului Rapsodia, a avut loc un simpozion organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Asistenților Medicali. Tema din acest an a fost „Cal...

Zilele Municipiului Botoșani la final: Foc de artificii impresionant, spectacol emoționant oferit de The Motans! (foto, video)

Duminică, 12 Mai 2024
982

Ultima seară de spectacole de la Cornișa de Zilele municipiului Botoșani a reunit mii de botoșăneni în ciuda vremii friguroase de afară.Pe scenă a urcat după ora 21:00 artistul The M...

Sute de vizitatori în a doua zi de Târg la Popăuți. Ionică Nechifor: „Agricultura este ramura care are ponderea cea mai mare în județul Botoșani” (galerie foto, video)

Duminică, 12 Mai 2024
556

A doua zi a celei de-a XVI-a ediție a Târgului Regional de Zootehnie – utilaje agricole și produse tradiționale a adunat sute de spectatori.Evenimentul a început la ora 11:30 ...