O nouă ediție a concursului „Sfinții Închisorilor”, adresat elevilor de gimnaziu și liceu

Concursul cu tema „Sfinții Închisorilor”, organizat de Asociația „Scut Botoșănean”, Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Gheorghe” și Palatul Copiilor din Botoșani, în colaborare cu Muzeul Județean de Istorie din Botoșani și Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani, ediția 2022, este adresat copiilor de gimnaziu și liceu.

Concursul de arte plastice a ajuns deja la a V-a ediție, iar concursul de eseuri și poezie este la a IV-a ediție. Lucrările se depun până pe data de 23 mai 2022.

Concursul este structurat pe patru secțiuni și două grupe de vârstă: a. V - VIII, b. IX - XII.

Participanții vor crea lucrări în tehnici specifice artelor plastice, cum ar fi Tehnici de lucru 2D - tuș, cărbune, tempera, guașe, acuarelă, culori acrilice, culori în ulei, pastel, cretă colorată și tehnică mixtă.

Tehnici de lucru 3D - sculptură sau relief (lut polimeric, ceramică, ghips, lemn etc.). Lucrările pot fi efectuate în dimensiunile A3, A2, A1 pentru compozițiile 2D în culoare și maxim 50 cm pentru compozițiile 3D și relief (*dimensiuni variabile pentru înălțime, lungime și lățime).

Este permisă participarea cu maxim două lucrări de elev indiferent de tehnica abordată.

Lucrările vor fi aduse pe adresa Palatului Copiilor din Botoșani, Strada Mihail Kogălniceanu 19, 710185, Botoșani (în atenția doamnei profesor Cătălina Felicanu) până la data de 23 mai 2022, având trecute pe spatele lucrării următoarele: numele și prenumele autorului, clasa, unitatea de învățământ, localitatea, titlul lucrării, tehnica, numele și prenumele profesorului îndrumător, numărul de telefon de contact.

Lucrările vor fi evaluate de un juriu de specialitate format din artiști vizuali, un reprezentant al Bisericii Ortodoxe, un reprezentant al Asociației „Scut Botoșănean” și un artist iconograf.

Jurizarea se face pe două categorii: A. elevii de la școlile și liceele teoretice și B. elevii de la liceu vocațional. Se va ține cont de respectarea subiectului de lucru, originalitate, forța mesajului și capacitatea de redare a acestuia, expresivitate, executarea lucrării ș.a.

Lucrările participanților din clasele IX - XII trebuie să fie înrămate sau puse cu paspartu pentru o expunere potrivită. Lucrările participanților din clasele V - VIII vor fi expuse pe panouri provenite de la organizatori.

Cele mai bune lucrări vor fi premiate, pe categoriile sus - menționate: Premii I, Premii II, Premii III, Mențiuni I, Mențiuni II, Mențiuni III, Diplome de participare. Premiile vor avea o valoare totală de 1500 de lei, incluzând premii în bani și materiale de lucru pentru creație.

Premierea va avea loc pe data de 2 iunie 2022 la Muzeul Județean din Botoșani, cu prilejul vernisării expoziției cu cele mai reușite lucrări înscrise în concurs. Ora va fi anunțată ulterior.

După finalizarea expoziției, participanții sunt rugați să ridice lucrările înscrise în concurs de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Gheorghe" până la finalul lunii iunie 2022. 

Relații la numărul de telefon 0735613329 al președintelui Asociației „Scut Botoșănean”, Bogdan Cărăușu.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zeci de persoane din Botoșani au raportat la ANAF venituri din meditații!

Tuesday, 1 October 2024

Valoarea netă cumulatăa acestora se ridică la peste 169 de milioane de lei, potrivit edupedu.ro. Conform datelor transmise de ANAF, cele mari venituri nete din meditații, declarate de profesori, a...

Botoșăneni pasionați de șah, câștigători în competiția „Cupa Botoșani” la șah rapid!

Tuesday, 1 October 2024

În cadrul Open A, turneu omologat de Federația Română de Șah și FIDE (Federația Internațională de Șah), au concurat 71 de jucători, legitimați la 23 de cluburi din 9 județe. Com...

Miniconcert de muzică tradițională rromă, susținut de deținuți ai Penitenciarului Botoșani!

Tuesday, 1 October 2024

Acest proiect îndrăzneț a urmărit facilitarea procesului la reintegrare și la valorizare a talentelor celor care, cu dedicare față de tradiții și muzică specifică etniei lor, au c&acir...