Vioara Stradivarius ajunge la Botoșani. Repertoriu rarisim pregătit pentru melomani

Veți trăi strălucirea sunetului viorii Stradivarius ex-Ernst în capodopere scrise de maeștrii violoniști din secolul 17 ca Antonio Vivaldi, Francesco Maria Veracini sau Giuseppe Tartini, dar și prin reinterpretări ale efervescenței baroce în aranjamente la creații de J.S.Bach sau Domenico Scarlatti.

Vioara Stradivarius ajunge la Botoșani. Repertoriu rarisim pregătit pentru melomani

„Baroque Tour Op.2” cu Răzvan și Andreea Stoica, un Stradivarius într-un repertoriu rarisim interpretat în România, vine la Botoșani, la Casa de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga”, pe 25 noiembrie 2023.

Răzvan Stoica și Andreea Stoica continuă seria de promovare a repertoriului baroc cu un al doilea turneu național, de această dată alături de ansamblul Kamerata Stradivarius.

Excepţionalul duo revine cu un nou program baroc ce își propune sondarea stilului care a creat un capitol aparte în istoria artei violonistice. Sâmbătă, 25 noiembrie 2023, Fundația Culturală Gaudium Animae vă invită la un concert extraordinar susținut la Casa de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga” Botoșani de violonistul Răzvan Stoica și de pianista Andreea Stoica în compania Kamerata Stradivarius. Biletele pot fi achiziționate online, în rețeaua iabilet.ro

Mă bucur să cânt baroc pentru că această muzică este despre magia armoniei și îți permite ca artist să poți accesa cu o mai mare libertate arta improvizației”, declară Răzvan Stoica.

În program se regăsesc Antonio Vivaldi - Concertul nr. 4 în la minor RV 357 „La Stravaganza”, Giuseppe Tartini - Sonata în sol minor „Trilul diavolului”, Francesco Maria Veracini - Sonata da camera, Johann Sebastian Bach - Concertul nr. 5 în la minor BWV 1056, Domenico Scarlatti - Sonata K1 L.366 (aranjament pentru corzi R. Stoica)

Turneul Național „Baroque Tour Opus 2” a început pe 4 Noiembrie la Baia Mare în sala Euro Arts, cu concerte programate la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila (9 noiembrie), Teatrul „Nae Leonard” Galați (11 noiembrie), Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași (13 noiembrie), Castelul Cantacuzino Bușteni (18 noiembrie), Filarmonica Oradea (21 noiembrie), Casa de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga” Botoșani (25 noiembrie) și Filarmonica de Stat „Dinu Lipatti” Satu Mare (5 decembrie).

Dacă ați vibrat măcar o dată la frumusețea muzicii lui Vivaldi, dacă v-ați recules în intimitatea profundă a muzicii lui Bach, sau dacă ați fost fermecați deja de virtuozitatea unui excepțional violonist ca Răzvan Stoica prin prospețimea viorii sale Stradivarius, aveți un motiv în plus să nu pierdeți „Baroque Tour Opus 2”.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mircea Oprea: Cauze nobile servite prost

Marţi, 27 Februarie 2024
51

Proiectul ”Eminescu - o cultură, o rută”, împărțit cu orașul Bălți, ar fi avut menirea dezvoltării ”structurii turistice cu un nou traseu turistic cultural transfrontal...

Autoritățile locale din Coșula, evaluate în privința modului de gestionare a unei situații de urgență

Marţi, 27 Februarie 2024
66

Un nou exercițiu de verificare a modului de gestionare a unei situații de urgență de către autoritățile locale, până la sosirea pompierilor militari, s-a desfășurat, astăzi, la Coșul...

Botoșaniul are mai mulți șomeri decât luna trecută: aproape 1000 de botoșăneni de peste 55 de ani nu au un loc de muncă!

Marţi, 27 Februarie 2024
68

 La sfârșitul lunii ianuarie 2024, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani erau înregistrați 3.792 șomeri( din care 1.799 femei), r...