VIDEO - Un botoșănean, câștigătorul Marelui Premiu la Concursul Internațional de Pian din Maroc!

Aflat sub înaltul patronaj al Prințesei Lalla Meryem a Marocului, Concursul Internațional de Pian este organizat de Asociația "Les Amitiés Musicales", cu sprijinul Académie du Royaume du Maroc. 

VIDEO - Un botoșănean, câștigătorul Marelui Premiu la Concursul Internațional de Pian din Maroc!

Un botoșănean a câștigat Marele Premiu al celui de-al 13-lea Concurs Internațional de Pian, organizat de Academia Regatului Maroc la finalul unei competiții de nivel înalt. Pianistul Jeffery Macsim, născut în Botoșani, a fost distins cu Premiul I pentru virtuozitate. Fost elev al Liceului de Artă "Ștefan Luchian" din Botoșani, Jeffery Macsim este astăzi student în anul II la The Royal Academy of Music  din Londra. 

Cel de-al doilea premiu pentru virtuozitate i-a revenit lui Cuevas Riffo Marco Antonio din Chile, în timp ce Kliavina Alena din Rusia și Clavora Braulin Marco din Italia au fost pe locul trei. 

Ghizlane Hamadi, președintele Asociației "Les Amitiés musicales", inițiatorul concursului, a declarat că această competiție este o oportunitate pentru tinerii artiști de a se dezvolta și de a progresa prin oferirea de programe variate. La acest eveniment artistic au participat aproape o sută de participanți de 25 de naționalități. 

Categoria "virtuozitate" permite tinerilor muzicieni deja experimentați să-și exprime talentul pe teritoriul marocan, astfel încât cei mai tineri să poată visa să fie acolo într-o zi. Mai mult, pianiștii în devenire au petrecut o săptămână foarte intensă de pian (de la 1 la 8 noiembrie), în timpul căreia concursul a fost urmărit de un juriu pretențios și de o audiență interesată de muzică. 

Competiția reprezintă una dintre cele mai importante concursuri internaționale de pian și are numeroși pianiști cu vârste cuprinse între 10 și 32 de ani reprezentând țări diferite. Juriul este format din pianiști și muzicieni de diferite naționalități de renume internațional. Ceremonia a fost marcată de prezența ministrului Culturii și Comunicațiilor, Mohamed Laaraj, președintele Consiliului Național al Drepturilor Omului (CNDH), Driss El Yazami, și directorul Institutul Francez de Rabat, Muriel Augry-Merlino.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Daniel Botezatu: Canibalii din politica de partid!

Marţi, 21 Mai 2024
61

Canibalii din politică! După cum se știe, sunt un candidat independent la funcția de consilier local al Primaria Municipiului Botosani.În această calitate, în perioada imediat urm...

Sabina a plecat dimineață la școală, dar nu a mai ajuns acasă. Sunați la 112 dacă o vedeți!

Marţi, 21 Mai 2024
824

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 13 ani, din sat Draxini, comuna Bălușeni.Fata a plecat de acasă marți dimineață, în jurul orei 7:00,...

Poliția în alertă: Copil de 13 ani dispărut, a plecat de acasă pe bicicletă, cu un ghiozdan în spate!

Marţi, 21 Mai 2024
250

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unui minor de 13 ani, din satul și comuna Dersca.Marți, în jurul orei 14:00, Vlăduț a părăsit domiciliul, iar p&aci...