Video: Povestea botoșăneanului de geniu care ne-a dat apa potabilă și a realizat un proiect unic în Europa!

Considerat un geniu în domeniul ingineriei, a realizat primul sistem modern din ţară de alimentare a oraşelor cu apă potabilă, inclusiv a Bucureștiului.

Elie Radu s-a născut la Botoșani, la 20 aprilie 1853, într-o perioadă de transformări majore pentru Moldova, dar și pentru restul regiunilor istorice din țara noastră.

A fost un pionier în lupta pentru drepturile profesionale ale inginerilor și o figură reper pentru dezvoltarea și orientarea domeniului ingineriei în România.

Considerat un geniu în domeniul ingineriei, a realizat primul sistem modern din ţară de alimentare a oraşelor cu apă potabilă, cât și o stație de captare a apei subterane la Bragadiru, unică în Europa, în acele vremuri.

Mai exact, a implementat rețele de alimentare cu apă la nivel național, incluzând orașele București, Botoșani, Sinaia, Turnu Severin, Târgoviște și Iași.

S-a stins din viață la 10 octombrie 1931, la vârsta de 78 de ani, lăsând în urmă o moștenire impresionantă. Contribuțiile sale majore în domeniul ingineriei, dar și al educației și construcțiilor rămân părți integrale ale patrimoniului național.

Vezi prezentarea completă în documentarul video realizat de Playtech:

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Acuzație de tentativă de omor: Un bărbat violent din Botoșani va da socoteală în fața legii!

astăzi, 19:51

Conform cercetărilor polițiștilor, în ziua anterioară, în timp ce se afla într-un imobil de locuințe din municipiul Botoșani, pe fondul unui conflict, acesta ar fi lovit victim...

Evenimentele culturale și religioase de la Botoșani, desfășurate sub supravegherea jandarmilor!

astăzi, 19:15

Vineri, 19 jandarmi botoșăneni vor acorda sprijin Grupării de Jandarmi Mobile Bacău în cadrul misiunii de asigurare a ordinii și liniștii publice la meciul de fotbal dintre echipele F.C. B...

S-a urcat băut la volan: Polițiștii l-au oprit pe o stradă din Botoșani!

astăzi, 18:34

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a refuzat recolatrea de p...