VIDEO De ce contează frumuseţea!

VIDEO De ce contează frumuseţea!
"De ce contează frumuseţea" (Why Beauty Matters) este un documentar excepţional, care vorbeste despre cum este percepută frumuseţea în artă în zilele noastre şi cum se reflectă în nivelul spiritual al oamenilor.

Filozoful Roger Scruton prezintă un eseu asupra importanţei frumuseţii în arta şi în vieile noastre.

Scruton susţine că, în secolul 20, arta, arhitectura şi muzica au întors spatele frumuseţii, făcând un cult din urâţenia care ne conduce într-un deşert spiritual.

Citând filosofi precum Platon şi Kant, şi vorbind cu artişti precum Michael Craig-Martin şi Alexander Stoddart, Scruton analizează unde s-a mers greşit în artă şi prezintă cu pasiune cazul său pentru a restabili frumuseţea în centrul civilizaţiei noastre.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
31

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
55

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
28

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...