Vezi noul numar al revistei HYPERION!

Vezi noul numar al revistei HYPERION!
Un nou numar al revistei Hyperion (10-11-12/2012), publicatie ce apare sub egida Uniunii Scriitorilor din Romania, cu sprijinul Consiliului Judetean Botosani, prin Memorialul Ipotesti - Centrul National de Studii "Mihai Eminescu", editor Fundatia Culturala "Hyperion - Caiete botosanene".

Cu o tinuta eleganta si continut bine dozat atat prin calitate cat si prin valoarea conferita de semnatarii materialelor publicate, revista Hyperion isi mentine cu demnitate locul castigat in peisajul revuistic national si nu numai.

Rubrica ACCENTE are - sub semnatura lui Gellu Dorian, redactorul-sef al revistei - un titlu incitant si provocator: "Tufa cu ciuperci otravitoare". "Te laşi ispitit de provincie, cu gîndul că aduci centrul aici! Dar nu-i decît o iluzie. Centrul se sprijină de margine. Marginea nu se poate sprijini de centru, ci îl transformă, cu timpul, în ruină.  Te laşi înghiţit de provincie. Şi ea chiar o face şi te molfăie, te molfăie, pînă cînd te face una cu ea. Nu mai poţi fi deosebit de cei a căror prestanţă nu se sprijină decît pe faptul că ei au înghiţit centrul şi-l molfăie, şi-l molfăie pînă cînd din el nu mai rămîne decît un cotor de măr, uscat, aruncat pe stradă, pe care nici cîinii cei mai hămesiţi nu-l amuşină", scrie Gellu Dorian.

Fascinanta reintalnirea cu poetul Adrian Popescu (in dialog cu Andra Rotaru), dar si cu poezia lui Ion Mircea, Adrian Alui Gheorghe, Paul Vinicius, Dumitru Tiganiuc. 

Revista pastreaza rubricile consacrate, oferind cititorului consistente Cronici literare, pagini de Beletristica, Teatru, Eseu, Universalis sau Eminescu in aeternum. Rubrica Memorii este dedicata in acest numar poetei Constanta Buzea (1941-2012).

PUTETI CITI REVISTA HYPERION AICI!   



 

 

 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
884

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
277

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
233

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...