Veste bună pentru botoșăneni! Oamenii de afaceri ”salvează” Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă „Din străbuni, din oameni buni...”

Anunțul a fost făcut, marți, de către Iustina Irimia, managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani.

Veste bună pentru botoșăneni! Oamenii de afaceri ”salvează” Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă „Din străbuni, din oameni buni...”

Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă „Din străbuni, din oameni buni...”, cel mai îndrăgit și așteptat eveniment cultural organizat anual de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, se va desfășura și în 2023, așa cum a anunțat Consiliul Județean Botoșani.

Astfel, potrivit celor precizate de managerul Iustina Irimia, ediția a XLVIII-a va beneficia de sprijinul mediului de afaceri din Botoșani, ”coagulat de domnul Răzvan Baltă”.

”Ne bucurăm că oamenii cu drag de frumos susțin continuitatea tradițiilor și anticipăm că Festivalul „Din străbuni, din oameni buni...” din acest an va aduce în fața botoșănenilor un regal de datini și obiceiuri de iarnă!”, a transmis Iustina Irimia, managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani.

Pentru participanții din județ, instituția a lansat Regulamentul Festivalului, aceștia fiind așteptați să trimită fișele de înscriere completate până la data de 29 noiembrie 2023.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mircea Oprea: Cauze nobile servite prost

Marţi, 27 Februarie 2024
46

Proiectul ”Eminescu - o cultură, o rută”, împărțit cu orașul Bălți, ar fi avut menirea dezvoltării ”structurii turistice cu un nou traseu turistic cultural transfrontal...

Autoritățile locale din Coșula, evaluate în privința modului de gestionare a unei situații de urgență

Marţi, 27 Februarie 2024
62

Un nou exercițiu de verificare a modului de gestionare a unei situații de urgență de către autoritățile locale, până la sosirea pompierilor militari, s-a desfășurat, astăzi, la Coșul...

Botoșaniul are mai mulți șomeri decât luna trecută: aproape 1000 de botoșăneni de peste 55 de ani nu au un loc de muncă!

Marţi, 27 Februarie 2024
64

 La sfârșitul lunii ianuarie 2024, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani erau înregistrați 3.792 șomeri( din care 1.799 femei), r...