Unul dintre cei mai cunoscuți folkiști din România va concerta, sâmbătă, la Ipotești

Unul dintre cei mai cunoscuți folkiști din România va concerta, sâmbătă, la Ipotești

Sâmbătă, 14 august 2021, Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu organizează, în parteneriat cu Fundația Județeană pentru Tineret Botoşani, ediția a XII-a a Festivalului Naţional de Muzică Folk pentru Copii şi Tineret „Seri melancolice eminesciene”.

Concursul de muzică folk, secțiunea Individual, va avea loc începând cu ora 18:00, iar de la ora 20:00 Victor Socaciu, unul dintre cei mai cunoscuți folkist din România,  va susține un recital de muzică folk.

Organizatorii festivalului pun la dispoziția botoșănenilor, în mod gratuit,  mijloace de transport pe ruta Botoșani-Ipotești-Botoșani.

Plecarea se va face sâmbătă, la orele 14:30 și 16:00, de la sediul BIG din Piața Mare, iar la ora 23:00 va avea loc întoarcerea  de la Ipotești.

Festivalul promovează creația lirică eminesciană prin folosirea versurilor eminesciene drept text pentru melodiile prezentate în concurs şi spectacol. În subsidiar, Festivalul urmărește promovarea tinerilor/elevilor cu aptitudini în domeniul cultural-artistic şi a creaţiilor acestora, având ca specific muzica folk, atragerea unui număr cât mai mare de elevi şi tineri către acest gen muzical, promovarea imaginii Memorialului Ipoteşti.

 

Spune-ne opinia ta