Un botosanean este noul director al ICR Paris!

Un botosanean este noul director al ICR Paris!
Alexandru Dobrescu este, de joi, noul director al ICR Paris. Potrivit unui comunicat al Serviciul Presă al Institutului Cultural Român (ICR), "în vederea consolidării reţelei de institute din sfera Institutului Cultural Român, conducerea ICR l-a desemnat în funcţia de director al Institutului Cultural Român de la Paris pe dl Alexandru Dobrescu, personalitate de prim plan a culturii române actuale, cunoscut publicist şi editor din Iaşi".

Sursa citată precizează că "una din preocupările majore ale noului director va fi asigurarea participării prestigioase a României ca invitată de onoare la Salon du Livre de la Paris (22-25 martie 2013)". Critic literar, eseist şi editor, Dobrescu o înlocuieşte în funcţie pe Katia Dănilă, la conducerea ICR Paris de la jumătatea anului 2009.

Născut pe 5 septembrie 1947, în Botoşani, Alexandru Dobrescu a absolvit, în 2002, cu Magna Cum Laude Universitatea "Al. I. Cuza" din Iaşi, cu teza "Maiorescianismul în cultura română". A fost redactor şi redactor şef la Cronica din Iaşi şi Convorbiri literare, director al Editurii Mydo Center, cercetător ştiinţific principal la Fundaţia Academică "Petre Andrei", director al Muzeului Municipal din Iaşi şi profesor al universităţilor "Petre Andrei" din Iaşi şi "Bacovia" din Bacău.

În perioada 1969 – 2005, a publicat peste 1.000 de cronici literare, studii, eseuri, articole în majoritatea publicaţiilor culturale importante din România, fiind autorul a nouă volume de critică şi istorie literară şi al mai multor ediţii din scriitorii clasici şi traduceri. Alexandru Dobrescu este membru al Uniunii Scriitorilor din România (USR).
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
333

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
355

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
215

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...