Un bilet pentru doi la Teatrul „Mihai Eminescu”

Reprezentanții instituției de cultură vin cu o ofertă specială pentru botoșăneni, aniversând 18 ani de la punerea în scenă a unui spectacol iubit de cetățeni.

Un bilet pentru doi la Teatrul „Mihai Eminescu”

Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani invită iubitorii de artă teatrală, în acest sfârșit de săptămână, la spectacolul „Ivan Turbincă” după Ion Creangă.

Și pentru că se împlinesc anul acesta 18 ani de la premiera spectacolului „Ivan Turbincă”, Teatrul „Mihai Eminescu” își așteaptă spectatorii cu o ofertă specială: 1 bilet plus unul gratis.

Sâmbătă, 18 noiembrie și duminică, 19 noiembrie de la ora 18:00, Teatrul „Mihai Eminescu” vă invită la Casa Tineretului, la spectacolul „Ivan Turbincă” după Ion Creangă, regia Ion Sapdaru.

Scenografia spectacolului este semnată de Mihai Pastramagiu, coregrafia de Victoria Bucun, iar din distribuție fac parte actorii Bogdan Horga, Andreea Moţcu, Ella Nistor, Alexandra Vicol, Lorena-Petronela Chiribuţă, Silvia Răileanu, Bogdan Muncaciu, Sorin Ciofu, Cezar Amitroaei, Florin Aioniţoaei, Gheorghe Frunză, Alexandru Dobynciuc și Răzvan Amitroaei.

Spectacolul „Ivan Turbincă" este o dramatizare a regizorului Ion Sapdaru după unul dintre cei mai importanți scriitori clasici români - Ion Creangă. Povestea este transformată dintr-un basm într-o metaforă a destinului uman, dar mai ales, o meditaţie pe tema relaţiei omului cu moartea.

Dorinţa protagonistului de „a opri timpul" se izbeşte inevitabil de perspectiva unei veşnicii plictisitoare şi chinuitoare deopotrivă, astfel încât finitudinea existenţei umane devine o binecuvântare refuzată de divinitate. Episoadele de meditaţie filosofică sunt alternate cu multiple momente specifice folclorului românesc.

Astfel, sunt înserate dansuri tradiționale, care sunt susținute de muzica populară, specifică mai ales zonei din care provine teatrul nostru. De asemenea sunt folosite elemente din teatrul cu măști, tradiție care aparține patrimoniului național românesc.

Prețul unui bilet este de 36 lei, iar pentru elevi, studenți și pensionari este de 18 lei. Biletele se găsesc la Casa Tineretului, la Agenția Teatrală din incinta Cinematografului „Unirea” și online, pe https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșani: Mărțișoare oferite în trafic de polițiștii rutieri împreună cu reprezentații Registrului Auto Român (Foto)

astăzi, 14:42
71

Cu ocazia zilei de 1 Martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român, au oferit doamnelor și domnișoarelor întâlnite &...

Eduard Florescu își cere scuze: ”Chiar dacă nimic nu justifică manifestarea mea, aș vrea doar să explic…”

astăzi, 13:42
104

Cel mai bun marcator al gazdelor a fost înlocuit de Bogdan Andone în minutul 76, după ce a făcut un joc modest, ”încununat” cu penalty-ul executat lamentabil și ratat ...

(P) Visul tău poate deveni realitate cu alegerea unor proiecte noi de case și vile!

astăzi, 13:41
36

Dacă visezi la casa sau vila perfectă pentru tine și familia ta, trebuie să citești acest articol! Indiferent de preferințele și necesitățile tale, există o diversitate de opțiuni care te a...