Un an cultural de exceptie la Teatrul pentru Copii si Tineret Vasilache Botosani!

Un an cultural de exceptie la Teatrul pentru Copii si Tineret Vasilache Botosani!

 TEATRUL PENTRU COPII SI TINERET VASILACHE  

O buna politica de marketing si un management responsabil au dus, la finalul anului 2009, la un rezultat financiar pozitiv, dar si satisfactii artistice pe masura, la Teatrul pentru Copii si Tineret Vasilache Botosani.
 
Cinci premiere, participari la festivaluri nationale si internationale, premii si aprecieri "la scena deschisa", coroborate cu un public numeros la spectacolele de duminica, sunt aspectele care configureaza o activitate sustinuta a colectivului de "papusari" in anul care s-a incheiat.    

"Teatrul pentru Copii si Tineret Vasilache a depasit veniturile pe anul 2009, fata de cifra estimata la inceputul anului si fata de anul 2008, cu 10.000 lei. In cea mai mare parte, circa 88% din venituri, provin din vanzarea spectacolelor si doar 12% din inchirieri sau alte surse", a precizat Marius Rogojinschi, managerul Teatrului Vasilache.

In topul incasarilor, pe titlu de spectacol pentru copii, pe primul loc se afla Punguta cu doi bani, cu 16.000 lei, urmat de "Tom Degetel" si "Ratusca cea urata", in timp ce la spectacolele pentru tineri s-au remarcat Trimiteti Moartea in vacanta, Prometeu si "Pacala in satul lui".

La acestea se mai adauga si prezenta remarcabila a actorilor botosaneni la Festivalul de Arta Medievala de la Suceava, dar si organizarea unui eveniment de exceptie, si anume premiera spectacolului Prometeu, urmata de un colocviu pe tema teatrului de animatie cu umbre, o activitate culturala realizata in cadrul Studioului de Teatru pentru Tineret, parteneri ai Teatrului botosanean, in acest demers artistic, fiind Centrul de cercetare "Arta Teatrului-Studiu şi creaţie" al Universităţii de Arte "George Enescu" Iaşi si Complexul Muzeal Bucovina Suceava.

In anul 2009, bilete de intrare in sala de spectacole au cumparat circa 17.300 de botosaneni, care au venit in fiecare duminica la spectacole, dar si in grupuri organizate din scolile si gradinitele orasului.

Botosanenii au beneficiat si de spectacole gratuite oferite de municipalitate cu diverse ocazii: Zilele Orasului, Zilele Teatrului Eminescu, de Craciun.

Teatrul Vasilache a fost prezent in localitatile din judet, cum ar fi Dorohoi, Flamanzi, Cristesti, Gorbanesti, Mihalaseni, dar si spectatorii din judet i-au calcat pragul, cum sunt cei din Stefanesti Buzeni, Dracsani, Ungureni, Dangeni.

"Este rezultatul unor politici de marketing bine conjugate, aici avand un merit deosebit directorul adjunct al Teatrului Vasilache, doamna Mihaela Nistorica, dar si numarul premierelor si valoarea acestora", a mentionat Marius Rogojinschi.

Pentru anul 2010, se are in vedere un numar cat mai mare de premiere, care sa atraga in sala de spectacole publicul mare si mic. De altfel, spre sfarsitul acestei luni, Teatrul Vasilache, in cadrul Studioului de Teatru pentru Tineret, anunta spectacolul “O zi din viata lui Robinson Crusoe", a dramaturgului Dan Cojocaru, autor premiat in urma cu multi ani la Festivalul Mihai Sorbul, de la Botosani. Premiera absoluta a spectacolului a avut loc la Teatrul National din Bucuresti, in regia lui Vlad Stanescu. La Botosani, spectacolul este pus in scena de Marius Rogojinschi, actor, regizor si manager al Teatrului Vasilache, avandu-i ca protagonisti pe actorii Florin Iftode si Marius Rusu, cu scenografia lui Mihai Pastramagiu.      

Dincolo de neajunsurile financiare si de austeritatea impusa de criza economica in care se zbat toate institutiile de stat, Teatrul pentru Copii si Tineret Vasilache isi urmeaza drumul fast, spectaculos pe scena de la Botosani, dar si in marile festivaluri ale tarii si nu numai. Cu un colectiv restrans si un spatiu limitat, actorul de la Vasilache isi cunoaste menirea artistica, inscriind in paginile teatrului o istorie a fiecarei zile. Si la teatru - se stie – in fiecare zi, o masca rade, o masca plange!   
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
35

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
76

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
59

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...