Trofeu muzical obținut de o artistă de 13 ani din Botoșani! (Foto)

225 de participanți au concurat la cele două secțiuni ale festivalului: muzică ușoară și muzică populară.

Trofeu muzical obținut de o artistă de 13 ani din Botoșani! (Foto)

În weekendul 24 - 26 noiembrie 2023 s-a desfășurat la Suceava a treia ediție a Festivalului Național de Interpretare Muzicală “Rampă de lansare”.

Evenimentul grandios a avut loc în sala Teatrului “Matei Vișniec” și a fost organizat de Asociația Culturală “Romantic Art”, condusă de Gabriela și Andrei Morar, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Suceava, Radio România Iași, Fly Music și Ministerul Educației.

La doar 13 ani, botoșăneanca Tiana Cilibiu a impresionat juriul și a obținut Trofeul Secțiunii Muzică Ușoară. Ea a interpretat în concurs o variantă inedită a piesei “Georgia on my mind”, semnată de geniul muzicii soul, Ray Charles.

Juriul secțiunii Muzică ușoară a fost prezidat de marele compozitor Nicolae Caragea. Alături de acesta, mari nume din muzică au stabilit clasamentul final: George Vanvu - compozitor, jurnalist și realizator emisiuni radio la Radio Iași, Mihaela Garlea - doctor și lector universitar, Florin Fodor - conferențiar universitar doctor și manager Fly Music, Loredana Ceica - Inspector Școlar Arte, Tudor Turcu - artist și câștigător X Factor, Elena Simionesei - profesor canto.

Succesul Tianei este completat și de faptul că piesa sa originală, “Not my Type”, a depășit 100.000 de streamuri pe platforma Spotify. ”Not my Type” este un single de pe albumul de debut al artistei –‘4TEEN”-ce va fi lansat chiar în ziua în care Tiana va împlini 14 ani. ”4TEEN’” va fi disponibil pe toate platformele de streaming începând cu 21 decembrie și conține 14 piese compuse în totalitate de Tiana. Mai mult decât atât, Tiana s-a ocupat în totalitate și de partea de mixare și masterizare audio a întregului album.

De pregătirea muzicală a Tianei se ocupă soprana Anca Parlog de la Asociația Next Star Studio București. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Daniel Botezatu: Canibalii din politica de partid!

astăzi, 22:29
9

Canibalii din politică! După cum se știe, sunt un candidat independent la funcția de consilier local al Primaria Municipiului Botosani.În această calitate, în perioada imediat urm...

Sabina a plecat dimineață la școală, dar nu a mai ajuns acasă. Sunați la 112 dacă o vedeți!

astăzi, 21:42
516

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 13 ani, din sat Draxini, comuna Bălușeni.Fata a plecat de acasă marți dimineață, în jurul orei 7:00,...

Poliția în alertă: Copil de 13 ani dispărut, a plecat de acasă pe bicicletă, cu un ghiozdan în spate!

astăzi, 21:37
155

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unui minor de 13 ani, din satul și comuna Dersca.Marți, în jurul orei 14:00, Vlăduț a părăsit domiciliul, iar p&aci...