Trofeu muzical obținut de o artistă de 13 ani din Botoșani! (Foto)

225 de participanți au concurat la cele două secțiuni ale festivalului: muzică ușoară și muzică populară.

Trofeu muzical obținut de o artistă de 13 ani din Botoșani! (Foto)

În weekendul 24 - 26 noiembrie 2023 s-a desfășurat la Suceava a treia ediție a Festivalului Național de Interpretare Muzicală “Rampă de lansare”.

Evenimentul grandios a avut loc în sala Teatrului “Matei Vișniec” și a fost organizat de Asociația Culturală “Romantic Art”, condusă de Gabriela și Andrei Morar, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Suceava, Radio România Iași, Fly Music și Ministerul Educației.

La doar 13 ani, botoșăneanca Tiana Cilibiu a impresionat juriul și a obținut Trofeul Secțiunii Muzică Ușoară. Ea a interpretat în concurs o variantă inedită a piesei “Georgia on my mind”, semnată de geniul muzicii soul, Ray Charles.

Juriul secțiunii Muzică ușoară a fost prezidat de marele compozitor Nicolae Caragea. Alături de acesta, mari nume din muzică au stabilit clasamentul final: George Vanvu - compozitor, jurnalist și realizator emisiuni radio la Radio Iași, Mihaela Garlea - doctor și lector universitar, Florin Fodor - conferențiar universitar doctor și manager Fly Music, Loredana Ceica - Inspector Școlar Arte, Tudor Turcu - artist și câștigător X Factor, Elena Simionesei - profesor canto.

Succesul Tianei este completat și de faptul că piesa sa originală, “Not my Type”, a depășit 100.000 de streamuri pe platforma Spotify. ”Not my Type” este un single de pe albumul de debut al artistei –‘4TEEN”-ce va fi lansat chiar în ziua în care Tiana va împlini 14 ani. ”4TEEN’” va fi disponibil pe toate platformele de streaming începând cu 21 decembrie și conține 14 piese compuse în totalitate de Tiana. Mai mult decât atât, Tiana s-a ocupat în totalitate și de partea de mixare și masterizare audio a întregului album.

De pregătirea muzicală a Tianei se ocupă soprana Anca Parlog de la Asociația Next Star Studio București.



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
750

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
70

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
295

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...