Trei zile de activități distractive și muzică folk la Ipotești! (foto, video)

Festivalul Național de Muzică „Seri Eminesciene” revine și în acest an la Ipotești pentru iubitorii de muzică folk, dar și pentru cei care doresc să petreacă momente unice într-un cadru relaxant și îmbietor.

Memorialul Ipoteşti – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”, instituție din subordinea Consiliului Județean Botoșani, organizează, în perioada 9-11 august 2024, Festivalul Național de Muzică Seri Eminesciene. Într-o variantă mult extinsă, acest festival se situează în continuarea Festivalului Național de Muzică Folk pentru copii și tineret „Seri Melancolice Eminesciene”.

De la varianta anterioară a festivalului, care a avut 12 ediții, Festivalul Național de Muzică „Seri Eminesciene” a preluat două componente: partea de concurs pentru copii și tineri, organizată pe două secțiuni – individual și grup și partea de spectacol de folk propriu-zis.

Ediția din 2023, deja în formula Festivalul Național de Muzică „Seri Eminesciene”, a fost organizată în parteneriat cu Grupul de Acțiune Locală Valea Bașeului de Sus, obținându-se finanțare prin PNRR.

Ediția din acest an este finanțată de Consiliul Județean (CJ) din Botoșani și este organizată în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale.

Spre deosebire de Festivalul de Folk, așa cum precizează și denumirea actuală a festivalului  – Festivalul Național de Muzică „Seri Eminesciene” –, spectacolul a fost extins și spre alte genuri de muzică. 

Prezentatorul festivalului este Cristi Dumitrașcu de la Rock FM. 

Vor evolua astfel:

9 august: Fără Zahăr; Țapinarii; Alina Manole; Majay Gozo

10 august: Alifantis & Mirică Gemini;  Emeric Imre & Marius Roje; Dinu Olărașu, Ecaterina Oprea, Răzvan Băluță

11 august: Berti Barbera & Nicu Patoi Blue drops; Maria Răducanu & Călin Grigoriu; Andra Botez band.

Și anul acesta, ca și la edițiile anterioare, cei care doresc să își ocupe timpul liber au la dispoziție o gamă largă de activități pe diferite paliere: de la lansări de carte până la pictură pe față și ateliere creative.



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...