Toamna culturala botosaneana!

Toamna culturala botosaneana!
Daca cei mici se bucura de teatru inca de la sfarsitul lunii august, Teatrul Mihai Eminescu si Filarmonica Botosani se pregatesc inca de inceperea unei noi stagiuni, ambele institutii anuntand doua evenimente de anvergura culturala, si anume Zilele Teatrului si Zilele "George Enescu"!

Stagiunea 2010-2011 va debuta la Teatrul Mihai Eminescu sambata, 11 septembrie, la ora 18.00, cu spectacolul "Fluturii", in regia lui Vlad Cepoi, avandu-i in distributie pe Ana-Maria Cazacu, Ovidiu Ivan, Florita Tugui si Ioan Cretescu. Scenografia este semnata de Gelu Risca, iar regia tehnica de Constantin Adam. Spectacolul, care va avea loc in Sala Atelier, este programat si duminica, 12 septembrie.

Teatrul "Mihai Eminescu" din Botoşani pregateste pentru acest inceput de stagiune doua premiere. Primul spectacol in pregatire este "Scuzati, doamna profesoara", o adaptare dupa textul Liudmilei Razumovskaia, in regia lui Volin Costin, director artistic al Teatrului Eminescu. 

Actorii botosaneni mai lucreaza la un spectacol, in regia lui Ion Ciubotaru, regizor iesean cu care institutia culturala a mai colaborat. Premierele celor două spectacole vor deschide, la inceputul lunii octombrie, ediţia a V-a a Zilelor Teatrului "Mihai Eminescu".

La sfarsitul lunii, si anume pe 24-26 septembrie, Filarmonica Botosani organizeaza Zilele "George Enescu", un eveniment cultural asteptat cu nerabdare de sute de melomani.

Cei mici au la dispozitie spectacolele Teatrului pentru Copii si Tineret Vasilache Botosani, care a inceput stagiunea la sfarsitul lunii august. In aceasta duminica, de la orele 11.00 si 12.30, micii spectatori sunt invitati la spectacolul "Punguta cu doi bani", dupa Ion Creanga, un spectacol cu actori si papusi, in regia artistica a lui Valentin Dobrescu, scenografia lui Mihai Pastramagiu si muzica lui Alin Macovei Moraru.

Actorii Teatrului "Vasilache" vor interpreta personajele astfel: Cocoşul – Ramona Hriscu, Găinuşa – Ibica Leonte, Baba - Aurica Dobrescu, Moşul- Claudiu Gălăţeanu, Boierul - Marius Rusu, Vizitiul - Florin Iftode.
 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

astăzi, 19:09
29

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

astăzi, 17:41
138

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
190

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...