Toamna culturala botosaneana!

Toamna culturala botosaneana!
Daca cei mici se bucura de teatru inca de la sfarsitul lunii august, Teatrul Mihai Eminescu si Filarmonica Botosani se pregatesc inca de inceperea unei noi stagiuni, ambele institutii anuntand doua evenimente de anvergura culturala, si anume Zilele Teatrului si Zilele "George Enescu"!

Stagiunea 2010-2011 va debuta la Teatrul Mihai Eminescu sambata, 11 septembrie, la ora 18.00, cu spectacolul "Fluturii", in regia lui Vlad Cepoi, avandu-i in distributie pe Ana-Maria Cazacu, Ovidiu Ivan, Florita Tugui si Ioan Cretescu. Scenografia este semnata de Gelu Risca, iar regia tehnica de Constantin Adam. Spectacolul, care va avea loc in Sala Atelier, este programat si duminica, 12 septembrie.

Teatrul "Mihai Eminescu" din Botoşani pregateste pentru acest inceput de stagiune doua premiere. Primul spectacol in pregatire este "Scuzati, doamna profesoara", o adaptare dupa textul Liudmilei Razumovskaia, in regia lui Volin Costin, director artistic al Teatrului Eminescu. 

Actorii botosaneni mai lucreaza la un spectacol, in regia lui Ion Ciubotaru, regizor iesean cu care institutia culturala a mai colaborat. Premierele celor două spectacole vor deschide, la inceputul lunii octombrie, ediţia a V-a a Zilelor Teatrului "Mihai Eminescu".

La sfarsitul lunii, si anume pe 24-26 septembrie, Filarmonica Botosani organizeaza Zilele "George Enescu", un eveniment cultural asteptat cu nerabdare de sute de melomani.

Cei mici au la dispozitie spectacolele Teatrului pentru Copii si Tineret Vasilache Botosani, care a inceput stagiunea la sfarsitul lunii august. In aceasta duminica, de la orele 11.00 si 12.30, micii spectatori sunt invitati la spectacolul "Punguta cu doi bani", dupa Ion Creanga, un spectacol cu actori si papusi, in regia artistica a lui Valentin Dobrescu, scenografia lui Mihai Pastramagiu si muzica lui Alin Macovei Moraru.

Actorii Teatrului "Vasilache" vor interpreta personajele astfel: Cocoşul – Ramona Hriscu, Găinuşa – Ibica Leonte, Baba - Aurica Dobrescu, Moşul- Claudiu Gălăţeanu, Boierul - Marius Rusu, Vizitiul - Florin Iftode.
 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Armata a reușit să ocupe doar jumătate dintre locurile scoase la concurs: Proba fizică, cea mai dificilă!

astăzi, 08:35
29

Ministerul Apărării Naționale a publicat datele primei serii de recrutare-selecție a soldaților profesioniști în Armata României din acest an și 60% dintre posturile scoase la concu...

Iftime este recunoscător: ”M-a salvat Mailat, minunea asta de copil!” / ”Cu Andone și cu echipa asta mă luptam la orice loc!”

astăzi, 08:08
263

FC Botoșani a trecut de Dinamo, scor 2-1, după un meci nebun. Prima repriză a durat mai bine de o oră, iar în ea Dinamo și-a dat un autogol, a marcat de două ori, dar doar o reușită a fo...

Viața cruntă a unei bunici din Botoșani: ”Oamenii bolnavi nu merită să fie umiliți astfel!” (Foto)

astăzi, 07:42
576

Bătrâna are nevoie de alimente, scutece cu scai mărimea L, produse de igienă (mai ales șervețele umede), haine lejere din bumbac XL (mai ales pantaloni), un pat medical electric sau orice p...