TIMP LIBER: Nu ratati evenimentele culturale din acest weekend!

TIMP LIBER: Nu ratati evenimentele culturale din acest weekend!
Sărbătoarea muzicii botoşănene debutează vineri la Botoşani, când Zilele "George Enescu" vor deschide o nouă stagiune a Filarmonicii. Melomanii vor trăi însă şi bucuria muzicii folk, care va răsuna în două seri pentru iubitorii de gen. Cele două teatre anunţă spectacole pentru publicul mic şi tânăr, destinate celor care nu au uitat să viseze, să creadă în poveşti.

JOI, 23 septembrie: FOLK - "PASIUNI PE CORZI"



Folk şi tinereţe! Joi seara, la ora 19:30, are loc primul concert Pasiuni pe Corzi in Smart Pub din Botosani, acelaşi loc unde în ultimele săptămâni s-au petrecut alte două evenimente culturale (gazdă fiind de fiecare dată folkistul Adrian Beznă, cu invitaţi de marca: Emeric Imre şi Ovidiu Mihăilescu). 

VINERI, 24 septembrie, si DUMINICA, 26 septembrie: FILARMONICA BOTOSANI - DEBUTEAZĂ ZILELE "GEORGE ENESCU"



Vineri, 24 septembrie 2010, la ora 18.30, melomanii sunt invitati la concertul de deschidere a stagiunii Filarmonicii de Stat din Botosani, eveniment care va purta marca Zilelor "George Enescu", editia a XXXIV-a.
Stagiunea 2010-2011 debuteaza, in cadrul Zilelor "George Enescu", sub bagheta dirijorului Mihail Secikin, invitat special fiind pianistul rus Alexei Nabiulin.

In program:
George Enescu: Poema română, op. 1 (Îşi dă concursul un grup coral bărbătesc pregătit de prof. DRAGOŞ BOICU)
P. I. Ceaikovski: Concertul nr. 1, în si bemol minor,  pentru pian şi orchestră, op. 23

Zilele "George Enescu" continua duminica, 26 septembrie 2010, la ora 18.30. La pupitrul dirijoral se va afla Mihail Secikin, invitata fiind de aceasta data violoncelista Madalina Tudose.

În program:
George Enescu: Intermezzo, op. 12
George Enescu: Simfonia concertantă pentru violoncel şi orchestră, op. 8
George Enescu: Rapsodia română, op. 11, nr. 1, în la major
Maurice Ravel:  Bolero


SAMBĂTĂ, 25 septembrie, si DUMINICĂ, 26 septembrie: "FLUTURII" LA TEATRUL "MIHAI EMINESCU"

Sâmbătă şi duminică, de la ora 18.00, în Sala Atelier, Teatrul Mihai Eminescu Botoşani reia spectacolul "Fluturii", după o idee de Leonard Gersch.
Spectacol modern, după textul lui Leonard Gersch, "Fluturii" se constituie într-o incursiune curajoasă a tânărului regizor Vlad Cepoi în universul unor sentimentre şi probleme eterne (dragostea, conflictul dintre generaţii, deziluzii, etc.) Perspectiva surprinzătoare, din care este explorată relaţia dintre protagonişti, sporeşte impactul asupra publicului produs de actorii Ovidiu Ivan, Ana – Maria Cazacu, Florita Ţugui şi Ioan Creţescu. 
 

DUMINICA, 26 septembrie: "TRĂISTUŢA CU POVEŞTI" LA TEATRUL VASILACHE

Publicul mic este aşteptat duminică, de la orele 11.00 şi 12.30, la Teatrul pentru Copii şi Tineret "Vasilache", unde vor viziona spectacolul "Trăistuţa cu poveşti".
Un spectacol după poveşti populare selectate  de regizorul artistic Valentin Dobrescu, după consilierea didactică a institutorului Aurelia Ciura, directoarea Grădiniţei nr.21 "Şotron" din Botoşani. Sunt trei poveşti cunoscute de toate generaţiile: "Turtiţa umflată", "Ridichea uriaşă" şi "Căsuţa din ulcior".

Actorii care vor interpreta cu măiestrie personajele sunt Aurica Dobrescu, Ibica Leonte, Ramona Hriscu şi Florin Iftode.

Scenografia şi construcţia păpuşilor a fost realizată în colaborare cu Raluca Deleanu. Dacă turtiţa va fi mâncată de moşneag sau de vulpe, dacă ridichea este cu adevărat uriaşă sau cine locuieşte în  căsuţa din ulcior puteţi afla doar rezervându-vă o oră pentru a petrece o duminică împreună cu copilul la teatru.

Rezervări la telefon – de luni până vineri 0756084651   /   0231.514353
şi la adresa teatrulvasilache@yahoo.com. Preţ bilet 5 lei
   

DUMINICA, 26 septembrie, FOLK: "INTÂMPLĂRI ÎN ORAŞUL CU OAMENI"

Duminică, 26 septembrie 2010, incepand cu ora 19.30, un nou concert folk! Evenimentul are loc în Smart Pub, situat pe strada Bucovina, din Botoșani. Turneul "Intamplari in orasul cu oameni" revine pentru a treia oara la Botoşani, gazda fiind acelaşi Adrian Bezna, care de această dată îi va avea ca invitaţi pe Marius Matache si Puiu Cretu.
Evenimentul face parte din concertele "Intamplari in orasul cu oameni", gazda manifestarii fiind de fiecare data Adrian Bezna. De 10 saptamani, aceste intamplari au loc in Falticeni, Suceava, Bacau, Gura Humorului, iar acum si in Botosani. In cadrul evenimentului "Intamplari in orasul cu oameni" au cantat pana acum Magda Puskas, Ioan Onisor si Ionut Mangu, Vali Moldovan, Cristi Buica, Eugen Avram, Puiu Cretu, Maria Gheorghiu. La Botosani au fost invitati Emeric Imre, Ovidiu Mihailescu si Marius Matache, alaturi de Puiu Cretu.

INTERVIU - ADRIAN BEZNA: "Intr-o duminica, intr-un+loc, unii oameni vin sa petreaca alaturi de alti oameni o seara frumoasa"

 

24-30 SEPTEMBRIE, "UN CUPLU MORTAL" LA CINEMA UNIREA

Incepând de vineri, 24 septembrie, la Cinema Unirea Botoşani va rula filmul "Un cuplu mortal", regia Robert Luketic, cu Katherine Heigl, Ashton Kutcher.
 
Ore de spectacol: 11.00, 14.00, 16.00, 18.00, 20.00 
 
După ce a fost lăsătă cu ochii în soare de fostul iubit, Jen (Katherine Heigl) crede în dragoste la fel de mult cât crede şi în Moş Crăciun. Şi pentru ca situaţia să devină şi mai greu de suportat, Jen este forţată să ... plece în vacanţa cu părinţii. În luxoasa Riviera franceză îl întâlneşte pe Spencer Aimes (Ashton Kutcher), un tip pe cât de arătos pe atât de amuzant, care în acel moment părea să fie rezolvarea tuturor problemelor ei. Deşi nimeni n-ar fi crezut, peste trei ani Spencer devine un soţ exemplar si nimic nu pare să le tulbure viata liniştită din suburbie. Asta până în ziua în care Spencer aniversează 30 de ani şi gloanţele încep să şuiere în jurul lor. La propriu.



 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
396

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
419

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
246

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...