Teatrul „Mihai Eminescu” își modifică programul. Ce spectacole vor fi puse în scenă în acest weekend

Teatrul „Mihai Eminescu” își modifică programul. Ce spectacole vor fi puse în scenă în acest weekend

Din motive obiecte, Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani modifică programul zilei de sâmbătă, 27 martie și duminică, 28 martie.

Astfel, în locul spectacolului „Consiliu de familie” de Cristina Clemente, scena Casei de Cultură a Tineretului va găzdui alte două spectacole îndrăgite.

Așadar, sâmbătă, 27 martie 2021, începând cu ora 18:00, la Casa Tineretului, actorii Teatrului „Mihai Eminescu” invită publicul la spectacolul „Bani din cer”, de Ray Cooney.

Regia artistică şi coloana sonoră sunt asigurate de Alexandru Vasilache iar scenografia îi este atribuită lui Mihai Pastramagiu.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Daniela Bucătaru (Jean Perkins), Sorin Ciofu (Henry Perkins), Ioan Crețescu (Bill), Gheorghe Frunză (Davenport), Petronela Chiribuță (Betty Johnson), Răzvan Amitroaei (Vic Johnson), Vali Popa (Slater) și Petruț Butuman  (Un trecător)

Dialog cu regizorul Alexandru Vasilache:

- După "O noapte nebună", iată un spectacol construit cam după acelaşi calapod...

- Ray Cooney, autorul textului este, în primul rând, actor. El ştie ce înseamnă pentru un actor o situaţie foarte incitantă, explozivă. El ştie ce înseamnă replica. A scris un şir de piese ştiind toate cele spuse şi "Bani din cer" nu face excepţie de la "regulă". Este o piesă scrisă pentru actori. Textul aduce la rampă, în primul rând, actorii. Situaţiile se schimbă din trei în trei minute, dacă nu şi mai repede. Şi actorul şi personajul sunt puşi în situaţii limită. Este vorba de limita comediei, să ne înţelegem, nu de limita umanului! Iar echipa de actori de la Botoşani a probat reacţii deosebite, evident, în situaţii cu totul şi cu totul deosebite!

- Ray Cooney dramaturgul are, deja, un "stil al casei" în ce priveşte construcţia textului...

- Dacă vom aşeza alături şi "O noapte nebună", vom vedea un mod de a construi intriga oarecum asemănător... sau este vorba de un număr de telefon identic sau de un apartament care se confundă cu altul...

- ... iar în acest rând se încurcă... banii!

- Personajului principal "îi cade din cer" un mare noroc - o sumă enormă de bani. Şi apoi apar întrebările: ce să faci cu o sumă de bani atât de mare? Cum să gestionezi corect aceşti bani? Care sunt... ispitele care se ivesc? Care sunt primii paşi de făcut în momentul în care ai atât de mulţi bani?

Orice situaţie de acest fel - când capeţi - surprinzător - o sumă mare de bani - te învaţă ceva, de reface! Chiar dacă, până la urmă, nu vei avea parte de acei bani!

Duminică, 28 martie, ora 18.00, la Casa de Cultură a Tineretului va avea loc spectacolul „Zăpezile de altădată” , după Dumitru Solomon.

Regia este asigurată de Lorena-Petronela Chiribuţă, de scenografie se ocupă  Mihai Pastramagiu, asistent regie - Bogdan Muncaciu, iar concept video - Ovidiu Elvald.

Din distribuție fac parte actorii: EL (VLAD): BOGDAN MUNCACIU, EA (NATALI): LORENA PETRONELA CHIRIBUŢĂ, STATUIA/MAMA: CRENOLA MUNCACIU, EL/EA: VIDEO-PROIECŢIE: BOGDAN MUNCACIU DANIELA RUDEI.

„Spectacolul „Zăpezile de altădată” este o ilustare a realităţii cotidiene - a singurătăţii în doi, dar şi a dorinţei de regăsire şi întregire prin el sau ea într-o poveste nemuritoare de iubire. Ne vorbeşte despre fiecare dintre noi aşezaţi de Soartă, Destin, Dumnezeu în faţa iubirii şi a neiubirii. Ne vorbeşte despre singurătate, doi şi mai ales despre amintirea a ceea ce cândva a însemnat apropiere, tandreţe şi promisiunea unei iubiri eterne.

Dialogul celor doi peste 11 ani de rutină, rugină şi oboseală fizică dar şi sufletească este presărat cu un comic de situaţie inevitabil într-un cuplu în care efervescenţa vieţii şi a iubirii s-a stins ca un vulcan, s-a destrămat ca o pânză de paianjen. Rămâne însă posibilitatea regăsirii şi a recompunerii acelor bucăţi de suflet şi de sentimente care să depăşească limita umană şi să contrazică vocea Destinului. Dacă cele două personaje Vlad şi Natali pot depăşi condiţionarea vieţii printr-o simplă îmbrăţişare şi un Te Iubesc... rămâne de văzut.” (Lorena-Petronela Chiribuţă)

Biletele se găsesc la Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr. 48, tel 0231. 510. 970    

Program: de marți până vineri 10.00 – 18.00, iar sâmbătă și duminică în intervalul orar 15:00- 18.00.

Prețul unui  bilet este de 30 lei, iar elevii, studenții și pensionarii beneficiază de o reducere de 50%, prețul unui bilet fiind de 15 lei.

Biletele pot fi achiziționate și online, accesând următorul link: https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani



 

 

Spune-ne opinia ta