Teatru pentru tineri la final de săptămână pe scena Teatrului „Vasilache”

Teatru pentru tineri la final de săptămână pe scena Teatrului „Vasilache”

Pe 15 aprilie, de la ora 18:00, la Studioul de Teatru pentru Tineret din cadrul Teatrului „Vasilache” din Botoșani, se va juca spectacolul „Miorița”, adaptat după Vasile Alecsandri.

Regia artistică și scenografia sunt semnate de Silvia Răileanu, iar coregrafia îi aparține Victoriei Bucun.

Din distribuție fac parte actorii Anamaria Chelaru, Adelina Cojocariu, Renata Voloşcu, Ana-Maria Apetrei, Oana-Marilena Asofiei, Alin-Florin Gheorghiu, Cosmin Tanasă, Andrei Iurescu, Andrei Bordianu și Pavel Petraşi.

«„Miorița" balada populară sau „cântec bătrânesc". „Miorița" mitul fuziunii omului cu natura, capodoperă a neamului românesc. O balada care prin metaforele ei reprezintă țara românească. Textul e simplu: trei ciobani ca trei frați, în tara lor, cu avuțiile lor se întorc acasă de pe munte. Doi dintre ei se sfătuiesc să-l omoare pe al treilea pentru a-și însuși averile acestuia. Al treilea accepta cu seninătate moartea pentru ca vede în ea o contopire cu natura. Subiectul este de actualitate și acum în noastră. Țara noastră frumoasa și bogată cu tradiții și obiceiuri, cu povești, dansuri, strigături și voie bună, cu oameni frumoși care din prostie, invidie, gelozie, că așa-i firea păcătoasă a omului, când ți-e lumea mai dragă strici tot voit sau nevoit. Ne revoltăm ne clasificăm, ne despărțim în grupuri, grupulețe și ne omoram între noi cu vorba, cu gândul, cu fapta... Finalul e trist. Așa a fost și așa este. Noi avem de învățat din aceasta piesă cum alegem să fim de azi în colo. Eu am mai montat această piesă în două variante : copii mari, copii mici și de fiecare data au încântat iubitorii de teatru. Acum este rândul actorilor profesioniști. Sunt fericită că ideea acestei propuneri regizorale a ajuns până aici. De ce spun asta? Veniți la teatru sa vedeți.», a spus Silvia Răileanu, regizor artistic.

Prețul unui bilet pentru elevi și studenți este de 15 lei, iar pentru adulți este de 20 de lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Tânăra din Botoșani, șefă de promoție la Facultatea de Inginerie Alimentară din Suceava: „M-au învățat să fiu OM!” (foto)

Duminică, 16 Iunie 2024
6616

A plecat la zeci de kilometri de casă și familie pentru a-și face un rost în viață. Cam acesta ar fi și parcursul multor tineri care finalizează cei 12 ani de liceu și obțin diploma de ...

Te Deum la biserica în care Mihai Eminescu a fost botezat și ședință solemnă la Primărie! Preot: „Viața poate fi poezie...” (foto, video)

Sâmbătă, 15 Iunie 2024
457

Zilele acestea au loc diferite activități organizate în municipiul Botoșani pentru pomenirea poetului Mihai Eminescu.Dacă vineri consilierii locali s-au întrunit în ședinț...

Eroii căzuți pe câmpurile de luptă, pomeniți (și) la Botoșani! (foto, video)

Joi, 13 Iunie 2024
1132

Cei care și-au dat viața pe câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului, au fost comemorați astăzi în în...