Teatru in Gradina de Vara: "Reteta dragostei", un leac pentru cultura Botosanilor! - FOTO

Teatru in Gradina de Vara: "Reteta dragostei", un leac pentru cultura Botosanilor! - FOTO
"Reteta dragostei" a insufletit, joi seara, Gradina de Vara a Teatrului Mihai Eminescu Botosani, zeci de botosaneni petrecand o ora de teatru intr-o atmosfera estivala, tinereasca, alaturi de trupa de artisti a Colegiului National "Mihai Eminescu" Botosani.

Daca unii dintre spectatori au marturisit ca pasesc cu reala emotie in Gradina de Vara, un loc unde au petrecut clipe minunate in urma cu 30 sau 40 de ani, cei tineri s-au aratat incantati de posibilitatea de a beneficia de un spatiu in aer liber unde se pot manifesta si unde, pe viitor, spera sa participe la spectacole de teatru, muzica, dans sau la proiectii de film.



Chiar daca sufera din punct de vedere estetic, Gradina de Vara aflandu-se intr-o stare vizibila de degradare, initiativa conducerii Teatrului Mihai Eminescu Botosani de a redeschide scena in aer liber este de bun augur, intr-o urbe in care activitatea estivala este aproape inexistenta, fata de orase precum Suceava sau Iasi. 



Astfel, primul spectacol in Gradina de Vara, dupa 20 de ani, a avut loc joi, 28 iulie 2011, de la ora 21.00, cand Atelierul de Teatru al Colegiului National "Mihai Eminescu", sub coordonarea lui Lenus Teodora Moraru si Gelu Risca, a prezentat "Reteta dragostei", de Sabina Balan.



Aceeasi trupa va evolua si sambata, tot de la ora 21.00, cand sunteti invitati la "Jocul de-a vacanta", de Mihail Sebastian, regia Lenus Teodora Moraru si Gelu Risca.



Gradina de Vara a fost deschisa ultima data in anii 1991-1992, cu ocazia difuzarii unui film, dupa care a fost inchisa, odata cu demararea lucrarilor de reabilitare a cladirii Teatrului.

Nu foarte multe orase se pot lauda ca au un asemenea loc, Teatrul din Botosani fiind unul dintre putinele din tara a carui scena "are doua fete", una inspre interior, cunoscuta scena dinspre sala mare a teatrului, si posibilitatea unor reprezentantii si in partea celalalta, inspre gradina de vara.

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum recunoști roșiile injectate din piețe și din magazine. Semnele distincte la care să fii atent

astăzi, 08:48
86

Deși roșiile injectate pot părea a fi sănătoase și delicioase, ele pot conține aditivi și substanțe chimice periculoase, scrie ziaruldeiasi.ro. În consecință, este important să recun...

Bogdan Andone, după meciul pierdut la Galați: „Dumnezeu ne-a mai dat o șansă!”

astăzi, 08:22
278

Cu o victorie la Galați, FC Botoșani s-ar fi salvat direct de la retrogradare. Nu s-a întâmplat, echipa lui Bogdan Andone a fost răpusă de Oțelul și va disputa o „dublă”...

Magistrații i-au micșorat pedeapsa unui botoșănean care și-a batjocorit fosta soție!

astăzi, 07:52
135

Curtea de Apel Suceava a admis apelul inculpatului Ioan P. împotriva sentinței penale prin care Judecătoria Botoșani l-a condamnat la 7 ani și 4 luni de închisoare pentru săvâr...