Tabără de arte vizuale pentru studenții din Iași și Chișinău, organizată la Memorialul din Ipotești

O tabără de pictură destinată studenților din Iași și Chișinău a debutat, luni, la Memorialul din Ipotești - Centrul de Studii „Mihai Eminescu”, se arată într-un comunicat de presă transmis de instituția de cultură.

Potrivit sursei citate, „Tabăra de arte vizuale” va dura până pe 28 august și va fi coordonată de pictorii Constantin Tudor din Iași şi Liviu Şoptelea din Botoșani. Aceasta va avea ca temă „opera eminesciană sub aspectul ei cromatic”.

„Pornind de la versuri reprezentative, de la identificarea lexemelor cromatice, participanții la atelierele din cadrul Taberei de arte vizuale de la Ipotești vor transpune în pictură imaginile poetice eminesciene. De la forța de sugestie a cuvintelor, paleta de simboluri, metafore, comparații și epitete cromatice, sugerate prin prisma cuvântului, tinerii pictori vor folosi îmbinarea culorilor, formelor, nuanțelor și contrastelor pentru a transpune ideea poetică”, se precizează în comunicatul Memorialului din Ipotești.

Prin acest proiect, organizatorii își propun să pună bazele unei colaborări de durată cu facultățile de profil din țară și de peste hotare.

 

Spune-ne opinia ta