„Pe urmele răzeșilor din Moldova” – un inedit simpozion de istorie organizat la Botoșani

În atmosfera curții boierești a Conacului Zăicești, va avea loc joi, 25 august, începând cu ora 13, un interesant simpozion de istorie intitulat „Pe urmele răzeșilor din Moldova”, organizat de Rotary Club Botoșani și partenerii de la „Răzeșii.ro” prin implicarea a 18 GAL-uri din stânga și dreapta Prutului.

Acțiunea este parte a unui amplu și măreț proiect inițiat de Clubul Rotary din Târgu Neamț intitulat „Reunește-ne, Ștefan!” care a debutat în urmă cu aproape o lună prin organizarea unei tabere de arheologie dedicată tinerilor pasionați de acest domeniu, în  acest proiect fiind implicate și cluburile rotariene din: Fălticeni, Iași (Curtea Domnească), Onești, Cernăuți, Soroca, Chișinău (Triumph), Piatra Neamț (2005) și bineînțeles, Botoșani.

Cum simpozionul se dorește a fi un moment de evocare întru aducere a aminte a vremurilor trecute, invităm și pe această cale tânăra generație să participe la interesanta expunere a profesorului de istorie, dr. Daniel Botezatu care va avea ca oră de start ora 13, în cadrul căreia se vor expune concluziile unei cercetări istorice și etnografice a așezărilor de răzeși din Moldova. Participanții la simpozion vor avea ocazia să admire costume răzeșești din mai multe zone ale Moldovei : Galați, Vaslui, Târgu Neamț, Suceava și Botoșani.

Apoi, înspre seară, rotarienii botoșăneni împreună cu invitații lor de la celelalte cluburi moldave vor participa la o seară câmpenească în acordurile unor rapsozi populari din zona Botoșaniului. Ținutele participanților vor fi de asemenea adaptate evenimentului, iia fiind ca element vestimentar de bază. Invitați speciali la această secțiune sunt și sponsorii și partenerii tradiționali ai Rotary Club Botoșani care susțin proiectele ce vin în sprijinul comunității locale: burse școlare, ajutor umanitar, protejarea și conservarea patrimoniului cultural si arhitectural local, evenimente culturale, protejarea mediului si educarea tinerei generații.

Organizatorii evenimentului pun la dispoziție, pentru cei interesați de participarea la simpozion, un autocar cu plecare la 12.30 din fața Colegiului AT Laurian către Zăicești și retur înspre Botoșani la 16.30.

(Comunicat de presă)


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

astăzi, 20:20

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

astăzi, 19:40

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

astăzi, 19:03

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...