Spectacolul „Portugalia” revine pe scenă, la Botoșani

Spectacolul „Portugalia” revine pe scenă, la Botoșani

Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani invită iubitorii de teatru, în acest sfârșit de săptămână, sâmbătă și duminică, de la ora 18:00, la spectacolul „Portugalia” de Zoltan Egressy.

Regia este semnată de Vladimir Anton, cu asistența lui Răzvan Amitroaei, mișcarea scenică este realizată de Victoria Bucun și scenografia de Gelu Rîșca.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii Alexandra Vicol, Răzvan Amitroaei, Gheorghe Frunză, Sorin Ciofu, Alexandru Dobynciuc, Bogdan Muncaciu, Gina Pătrașcu-Zamfirache, Valentin Popa și Alexandra Acalfoae.

Actrița Alexandra Vicol, cea care a interpretat rolul „Fundă” în cadrul acestui spectacol a fost nominalizată la categoria „Cea mai bună actriță într-un rol principal” la Gala Premiilor „Uniter 2021”.

Oamenii nu au nume. Ei sunt porecle - Fundă, Sfeclă, Clamă. Toţi tânjesc după un altceva, după un altcineva. Dar nimeni nu face nimic pentru a-şi împlini visul.

Portugalia devine visul tuturor. Iar spectacolul este despre oameni obişnuiţi, cu oameni obişnuiţi. Cu umorul involuntar, cu situaţii comice care capătă, pe parcurs, conotaţii tragice, dureroase.

„Portugalia – este o comedie – poate amară uneori, veselă alteori, este o poveste în  care un om îşi descoperă sau redescoperă sensul, rostul vieţii pe parcursul unei întâlniri cu oameni foarte simpli, dintr-un loc de la capătul lumii!  Spectacolul este o pledoarie în favoarea curajului de a schimba cursul vieţii – atunci când aceasta se impune, o pledoarie în favoarea bucuriilor simple, care pot da consistenţă vieţii ce a devenit searbădă la un moment dat”, spune regizorul Vladimir Anton.

Spectacolul este recomandat persoanelor peste 14 ani și are o durată de o oră și 55 de minute, fără pauză.

Prețul unui bilet este de 30 lei, iar pentru elevi, studenți și pensionari este de 15 lei.

Biletele se găsesc la Agenția Teatrală din incinta Cinematografului Unirea, de marți până vineri între orele 8:00 – 21:00, la Casa Tineretului, între orele 12:00 – 16:00, de marți până vineri, sâmbătă și duminică de la 16:00 la 18:00 și on line https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Vernisaj al expoziției cultural-artistice „Alice Sfințesco - Cântecul Culorilor”, la Galeriile de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani (fotogalerie)

astăzi, 13:26
114

Sâmbătă, la Galeriile de Artă „Ștefan Luchian” din Botoșani a avut loc vernisajul expoziției cultural – artistice „Alice Sfințesco – Cântecul Culorilor...

Municipiul Dorohoi și încă șase localități rămân fără apă preț de câteva ore

astăzi, 13:19
473

Locuitorii municipiului Dorohoi rămân fără apă, astăzi, până la ora 20:00, din cauza debitului redus ce alimentează rezervoarele de la Dealul Mare. Alimentarea rezervoarele de la De...

Bărbat reținut pentru 24 de ore, după ce ar fi încercat să violeze o femeie de 80 de ani

astăzi, 10:39
392

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani au emis ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat, în vârstă de 50 de ani, din comuna Vor...