Spectacolul „Portugalia” revine pe scenă, la Botoșani

Spectacolul „Portugalia” revine pe scenă, la Botoșani

Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani invită iubitorii de teatru, în acest sfârșit de săptămână, sâmbătă și duminică, de la ora 18:00, la spectacolul „Portugalia” de Zoltan Egressy.

Regia este semnată de Vladimir Anton, cu asistența lui Răzvan Amitroaei, mișcarea scenică este realizată de Victoria Bucun și scenografia de Gelu Rîșca.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii Alexandra Vicol, Răzvan Amitroaei, Gheorghe Frunză, Sorin Ciofu, Alexandru Dobynciuc, Bogdan Muncaciu, Gina Pătrașcu-Zamfirache, Valentin Popa și Alexandra Acalfoae.

Actrița Alexandra Vicol, cea care a interpretat rolul „Fundă” în cadrul acestui spectacol a fost nominalizată la categoria „Cea mai bună actriță într-un rol principal” la Gala Premiilor „Uniter 2021”.

Oamenii nu au nume. Ei sunt porecle - Fundă, Sfeclă, Clamă. Toţi tânjesc după un altceva, după un altcineva. Dar nimeni nu face nimic pentru a-şi împlini visul.

Portugalia devine visul tuturor. Iar spectacolul este despre oameni obişnuiţi, cu oameni obişnuiţi. Cu umorul involuntar, cu situaţii comice care capătă, pe parcurs, conotaţii tragice, dureroase.

„Portugalia – este o comedie – poate amară uneori, veselă alteori, este o poveste în  care un om îşi descoperă sau redescoperă sensul, rostul vieţii pe parcursul unei întâlniri cu oameni foarte simpli, dintr-un loc de la capătul lumii!  Spectacolul este o pledoarie în favoarea curajului de a schimba cursul vieţii – atunci când aceasta se impune, o pledoarie în favoarea bucuriilor simple, care pot da consistenţă vieţii ce a devenit searbădă la un moment dat”, spune regizorul Vladimir Anton.

Spectacolul este recomandat persoanelor peste 14 ani și are o durată de o oră și 55 de minute, fără pauză.

Prețul unui bilet este de 30 lei, iar pentru elevi, studenți și pensionari este de 15 lei.

Biletele se găsesc la Agenția Teatrală din incinta Cinematografului Unirea, de marți până vineri între orele 8:00 – 21:00, la Casa Tineretului, între orele 12:00 – 16:00, de marți până vineri, sâmbătă și duminică de la 16:00 la 18:00 și on line https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
793

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
1301

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
516

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...