Spectacolul „La Academie” va fi jucat la Festivalul Internațional „Zilele Teatrului Matei Vișiniec” din Suceava

Spectacolul „La Academie” va fi jucat la Festivalul Internațional „Zilele Teatrului Matei Vișiniec” din Suceava

Abia întorși de la Buzău, unde au participat la Festivalul „Buzău Iubește Teatrul”, actorii Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani vor participa cu spectacolul „La Academie” de Alexandra Felseghi, la Festivalul Internațional „Zilele Teatrului Matei Vișniec” care se desfășoară la Suceava, în perioada 18 - 28 mai.

Sâmbătă, 27 mai, de la ora 18:00, publicul botoșănean este invitat la Casa Tineretului, la spectacolul „La Academie” de Alexandra Felseghi, regizat de Andrei Măjeri.

Durata spectacolului este de 1 h 50 min, fără pauză. Intrarea în sala de spectacol se va face la ora 17:45.

Prețul unui bilet este de 36 de lei, iar pentru elevi, studenți și pensionari este de 18 lei. Acestea pot fi cumpărate de la Casa Tineretului, de la Agenția Teatrală din incinta Cinematografului „Unirea”, dar și de pe https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani

Duminică, 28 mai, de la ora 19:00, spectacolul „La Academie”, va fi jucat pe scena Teatrului „Matei Vișniec” din Suceava, în cadrul Festivalului Internațional „Zilele Teatrului Matei Vișniec”.

Spectacolul „La Academie” de Alexandra Felseghi este regizat de Andrei Măjeri. Scenografia spectacolului este semnată de Adrian Balcău, coregrafia de Victoria Bucun, iar sound-design-ul de Adrian Piciorea. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Gina Patrașcu-Zamfirache, Dana Bucătaru, Crenola Muncaciu, Cezar Amitroaei, Ioan Crețescu, Răzvan Amitroaei, Gheorghe Frunză, Sorin Ciofu, Radu Dragoș și elevii Ionuț Crețu, Matei Său.

 „LA ACADEMIE este prima mea abordare a ceea ce se cheamă «teatru popular», un tribut adus mediului rural românesc, căruia îi aparțin și de la care mă revendic. Am lăsat toți porii deschiși către durerea celor care urlă din spatele unui mare râs, a unor grimase exprimate prin ludic și grotesc. Pociți, sleiți de forțe și adunați de spate, de munci, de abandon și bătrânețe, ei reușesc să-și descrețească frunțile, organizându-și propriile bucurii, imaginându-și libertăți și înșfăcându-și soarta chiar de gât. Ei sunt puternici, mândri și frumoși. Sunt liberi. Spectacolul nostru poate fi receptat ca o comedie pastorală, agrestă, bucolică, câmpenească, rustică sau rurală… Pe scurt, cu țărani. Dar poate fi și, totodată, răsturnat spre o tragedie în desfășurare. Spre un iminent cataclism”, a precizat Andrei Măjeri, regizor.

Prețul unui bilet este de 40 lei adulți, 20 lei elevi, studenți și pensionari.

Biletele sunt puse în vânzare la casieria teatrului și online, pe www.blt.ro.

Festivalului Internațional „Zilele Teatrului Matei Vișniec” este organizat de Teatrul „Matei Vișniec” împreună cu Primăria Municipiului Suceava, Consiliul Local Suceava și Ministerul Culturii (Proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Medic botoșănean, despre micile afecțiuni care pot avea consecințe grave. „Au o trusă de urgență pe care o folosesc!”

Luni, 15 Aprilie 2024
643

Despre alergiile de primăvară a auzit toată lumea și ne putem da seama destul de ușor dacă polenul din natură ne face bine sau nu.Dr. Camelia Șurubariu, medic specialist alergolog în...

Sute de reprezentanți ai elevilor din Regiunea Moldovei au venit la Botoșani pentru o sesiune de formare! (foto, video)

Sâmbătă, 13 Aprilie 2024
572

În jur de 100 de elevi din liceele din zona Moldovei au ajuns, vineri după-amiază, la Botoșani pentru a participa la o sesiune de formare. Mai precis, este vorba despre Sesiunea Regională de...

Medicul care a ales să profeseze la Botoșani pe o specialitate mai puțin cunoscută. „Lumea nu știa cu ce se mănâncă”

Vineri, 12 Aprilie 2024
3240

Medicul Camelia Șurubariu lucrează în cadrul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani în cabinetul de alergologie de mai bine de 10 ani. După ce și-a finalizat studii...