Spectacole de excepție repuse în scenă, în acest weekend, de actorii Teatrului „Mihai Eminescu”

Spectacole de excepție repuse în scenă, în acest weekend, de actorii Teatrului „Mihai Eminescu”

În acest weekend, actorii Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani invită publicul la vizionarea a două spectacole de excepție: „Patima roșie” și „Bani din cer”.

Așadar, sâmbătă, 9 octombrie 2021, de la ora 18:00, botoșănenii sunt invitați la Casa Tineretului la spectacolul „Patima roșie”, de Mihail Sorbul

Regia este asigurată de  Cristian Gheorghe.

Din distribuție fac parte actorii: Cristina Gheorghe, Bogdan Muncaciu, Florin  Aionițoaei, Bogdan  Horga, Lorena- Petronela  Chiribuță, Ionică  Ciofu.

Nu vă opriți cu  înțelegerea la suprafața faptelor pe care le veți urmări în acest spectacol! Dincolo de iubiri fulgerătoare și trădări, dincolo chiar și de câteva focuri de revolver, rămâne să înțelegeți că ceea ce merită cu adevărat prețuit este iubirea sinceră  și “curată”!

Duminică, 10 octombrie  2021, ora  18.00, la Casa Tineretului spectatorii vor putea urmări spectacolul „Bani din cer”, de Ray Cooney.

Regia artistică şi coloana sonoră îi aparțin lui Alexandru Vasilache iar de scenografie se ocupă Mihai Pastramagiu.

Din distribuţia spectacolului fac parte actorii: Jean Perkins - Daniela Bucătaru, Henry Perkins - Sorin Ciofu, Bill - Ioan Crețescu , Davenport - Gheorghe Frunză , Betty Johnson -  Lorena Petronela Chiribuţă, Vic Johnson - Răzvan  Amitroaei, Slater - Vali Popa, Un trecător - Petruț Butuman.

Dialog cu regizorul Alexandru Vasilache:

- După "O noapte nebună", iată un spectacol construit cam după acelaşi calapod...

- Ray Cooney, autorul textului este, în primul rând, actor. El ştie ce înseamnă pentru un actor o situaţie foarte incitantă, explozivă. El ştie ce înseamnă replica. A scris un şir de piese ştiind toate cele spuse şi "Bani din cer" nu face excepţie de la "regulă". Este o piesă scrisă pentru actori. Textul aduce la rampă, în primul rând, actorii. Situaţiile se schimbă din trei în trei minute, dacă nu şi mai repede. Şi actorul şi personajul sunt puşi în situaţii limită. Este vorba de limita comediei, să ne înţelegem, nu de limita umanului! Iar echipa de actori de la Botoşani a probat reacţii deosebite, evident, în situaţii cu totul şi cu totul deosebite!

- Ray Cooney dramaturgul are, deja, un "stil al casei" în ce priveşte construcţia textului...

- Dacă vom aşeza alături şi "O noapte nebună", vom vedea un mod de a construi intriga oarecum asemănător... sau este vorba de un număr de telefon identic sau de un apartament care se confundă cu altul...

- ... iar în acest rând se încurcă... banii!

- Personajului principal "îi cade din cer" un mare noroc - o sumă enormă de bani. Şi apoi apar întrebările: ce să faci cu o sumă de bani atât de mare? Cum să gestionezi corect aceşti bani? Care sunt... ispitele care se ivesc? Care sunt primii paşi de făcut în momentul în care ai atât de mulţi bani?

Orice situaţie de acest fel - când capeţi - surprinzător - o sumă mare de bani - te învaţă ceva, de reface! Chiar dacă, până la urmă, nu vei avea parte de acei bani!

Biletele se găsesc la Agenția Teatrală din incinta Cinematografului Unirea, Tel. 0231 511 255, de marți până vineri între orele 8.00 -21.00 și la  Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr. 48, tel 0231 510 970 și 0735 779 821

Program: 12.00 – 16.00, de marți până vineri, sâmbătă și duminică de la 16.00 la 18.00.

și on line https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani .

Prețul unui bilet este de 30 lei. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de o reducere de 50%, prețul unui bilet de intrare fiind de  15 lei.

 

 

Spune-ne opinia ta