Spectacol de colectie pe scena Teatrului Vasilache! - Vezi primele desene inscrise in concurs!

Spectacol de colectie pe scena Teatrului Vasilache! - Vezi primele desene inscrise in concurs!
Dulcele grai al povestilor lui Ion Creanga, intr-un spectacol de colectie al Teatrului pentru Copii si Tineret Vasilache Botosani! Copiii, dar si parintii si bunicii, au ocazia de a urmari duminica, 9 mai 2010, la orele 11.00 si 12.30, "Capra cu trei iezi", dramatizare după Ion Creangă.

Îndrăgita poveste a avut premiera în anul 1992, timp de 18 ani spectacolul fiind păstrat în repertoriul Teatrului Vasilache. Vocile de pe banda înregistrată aparţin şi unor actori care astăzi sunt pensionari, de aceea spectacolul s-a reluat cu o altă distribuţie, păstrându-se, însă, şi vocile originale.

Regia este semnată de GABRIELA NISTORICA, actriţă pensionară care în anul 2004 a fost investită cu titlul de Societar de Onoare al Teatrului "Vasilache" pentru întreaga carieră, devotamentul probat faţă de publicul spectator şi măiestria cu care a promovat valorile artistice ale teatrului de păpuşi.

"Este unul din spectacolele montate pe scena teatrului de mama mea, Gabriela Nistorică, alături de care am jucat în multe spectacole, dar acesta s-a păstrat deoarece este înregistrat audio. Sper să placă micilor spectatori, iar părinţii sau bunicii să retrăiască copilăria în sala teatrului vizionând celebra poveste a lui Creangă", a precizat Mihaela Nistorică, director adjunct al Teatrului Vasilache.

Scenografia pe motive populare este semnată de Mihai Pastramagiu.
Personajele sunt interpretate astfel:
Vocile Iedului mic şi al Mamei capre sunt interpretate de regizoarea Gabriela Nistorică, iar mânuirea păpuşilor celor două personaje aparţine actriţelor Ramona Hriscu şi, respectiv, Ibica Leonte.

Iedul cel mare este jucat de actriţa Mihaela Nistorică, iar Iedul mijlociu pe vocea Lilianei Postolache, mânuit de actriţa Mihaela Ştempel.
Lupul: (voce) Alexandru Brumă, (mânuire) Claudiu Gălăţeanu
Ursul: (voce) SERGIU GRIGORE, (mânuire) Valentin Ligi

Spectacolul se joacă la paravan, cu păpuşi wayang, iar textul este presărat cu arhaismele folosite de autor. Scenariul de Eugenia Dumitru.

Dacă aţi ales să vă petreceţi duminica cu copilul la teatru nu uitaţi să aduceţi desenul de la spectacolul de duminica trecută "Răţuşca cea urâtă", pentru a participa la concursul "DESENEAZĂ SPECTACOLUL".
Toţi cei ce aduc desene vor fi răsplătiţi cu câte o invitaţie de o oră la spaţiul de joacă "Anastasia Kids" sau bonuri valorice pentru prăjituri de la "Cofetăria Mami" din incinta Kaufland sau de pe Pietonalul Unirii şi Transilvaniei.
Duminica viitoare pot veni şi cei care nu au ştiut până acum de acest concurs. Desenele vor fi expuse pe holul teatrului şi vor fi postate pe internet la partenerii media.
Rezervări la  telefon - de luni până vineri - 0231514353 sau 0756084651 şi teatrulvasilache@yahoo.com.
Preţ bilet 5 lei

 Stiri Botosani va publica, incepand de astazi, toate desenele inscrise in concursul DESENEAZA SPECTACOLUL!
 

 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșani: Mărțișoare oferite în trafic de polițiștii rutieri împreună cu reprezentații Registrului Auto Român (Foto)

astăzi, 14:42
100

Cu ocazia zilei de 1 Martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român, au oferit doamnelor și domnișoarelor întâlnite &...

Eduard Florescu își cere scuze: ”Chiar dacă nimic nu justifică manifestarea mea, aș vrea doar să explic…”

astăzi, 13:42
131

Cel mai bun marcator al gazdelor a fost înlocuit de Bogdan Andone în minutul 76, după ce a făcut un joc modest, ”încununat” cu penalty-ul executat lamentabil și ratat ...

(P) Visul tău poate deveni realitate cu alegerea unor proiecte noi de case și vile!

astăzi, 13:41
44

Dacă visezi la casa sau vila perfectă pentru tine și familia ta, trebuie să citești acest articol! Indiferent de preferințele și necesitățile tale, există o diversitate de opțiuni care te a...