Spectacol cu banderole albe la Teatrul Vasilache: Actorii sunt în grevă japoneză după întoarcerea lui Floricel Aioniţoaei! FOTO, VIDEO

Spectacol cu banderole albe la Teatrul Vasilache: Actorii sunt în grevă japoneză după întoarcerea lui Floricel Aioniţoaei! FOTO, VIDEO
Suspendat în decembrie 2014 printr-o decizie a primarului Ovidiu Portariuc, repus în funcţie în aprilie 2016, prin decizia procurorilor! Revenirea pe postul de manager al Teatrului pentru Copii şi Tineret Vasilache a redeschis conflictul dintre angajaţi şi fostul-actual director Floricel Aioniţoaei.

Duminică, 8 mai, actorii Teatrului Vasilache au anunţat declanşarea grevei japoneze, protest marcat prin purtarea de banderole albe şi citirea unui mesaj pentru comunitatea locală, pentru spectatori şi mass-media deopotrivă. Banderolă albă a purtat şi Elefănţelul, personajul-păpuşă din spectacolul "Elefănţelul curios", în regia lui Valentin Dobrescu.




Redăm integral mesajul de protest citit de către actriţa Mihaela Ştempel, în faţa copiilor şi a părinţilor prezenţi în sala de spectacol:

"Managerul suspendat al instituţiei a fost repus în funcţie în urma deciziei procurorilor de pe lângă Curtea de Apel Suceava. De aceea, atât noi, actorii, cât şi personalul tehnic şi de scenă al Teatrului Vasilache, am decis să alegem pentru început această formă de protest, urmând ca după alegerile locale să facem demersurile necesare luptei noastre, pentru că nu ne permitem să fie speculate politic în campania electorală.

Vreau doar să vă spun că, în urma reînvestirii ca manager, din repertoriul teatrului au fost retrase cele mai iubite spectacole: "Alba ca Zăpada", "Motanul încălţat", "Tom Degeţel", "Punguţa cu doi bani", "Fata babei şi fata moşneagului",  în jur de 15 spectacole. Vă cer scuze în numele colegilor şi al meu personal pentru această situaţie şi vă promitem că vom lupta până la capăt, indiferent de consecinţe, pentru a reda copiilor teatrul cu ceea ce înseamnă el: basme, zâne, Feţi Frumoşi şi Ilene Cozânzene. Să nu vă miraţi dacă nu vom  răspunde în niciun fel provocărilor, jignirilor pe care managerul ni le va aduce în viitor, atât în presă cât şi pe reţelele de socializare. Tăcerea noastră nu va însemna că acceptăm ceea ce se va spune, ci că alegem să ne luptăm cu onestitate şi dragoste pentru ca teatrul să redevină ceea ce a fost înainte de numirea sa în funcţie: un loc în care dumneavoastră, spectatorii noştri, să veniţi cu drag, să urcaţi pe scenă după spectacole, să plecaţi încântaţi acasă.

Vă asigurăm de respectul şi dragostea noastră, vă aşteptăm cu drag să ne fiţi alături ca şi pănâ acum".
 
Reamintim faptul că Floricel Aionițoaei a fost suspendat din funcție după ce o comisie constituită la nivelul Primăriei a stabilit că a adus prejudicii de imagine prin participarea la o emisiune de la o televiziune națională.

Printr-o ordonanță a procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, s-a dispus neînceperea urmării penale față de Aionițoaei, în dosarul în care era acuzat de încălcarea unor drepturi de autor. În aceste condiții, Floricel Aionițoaei revine la conducerea Teatrului Vasilache Botoșani. Floricel Aionițoaei urmează să primească și salariile pentru întreaga perioadă în care a fost suspendat din funcție.






 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
12

 Cu multă dorire în suflet pentru viaţa monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată şcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
266

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
233

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...