Soția regretatului Grigore Vieru a încetat din viață (Foto, Video)

Raisa Vieru, soția poetului Grigore Vieru, a decedat, conform anunțului făcut sâmbătă de reprezentanții Catedralei „Sfânta Teodora de la Sihla” din Chișinău.

Soția regretatului Grigore Vieru a încetat din viață (Foto, Video)

 Grigore și Raisa Vieru  

Raisa Vieru s-a născut în satul Ceamașîr, actualmente parte a regiunii Odesa din Ucraina. A avut o carieră didactică, îndeplinind funcția de profesoară de limba română și latină.

Raisa și Grigore Vieru s-au căsătorit în vara anului 1960. După dispariția poetului, survenită în urma unui accident de mașină în 2009, Raisa i-a dedicat două lucrări: „Un discipol al lui Orfeu” și „Omul duminicii”.



Reprezentanții Catedralei „Sfânta Teodora” de la Sihla au anunțat că prof. univ. dr. Raisa Vieru s-a stins sâmbătă, 26 octombrie, la vârsta de 94 de ani. Doamna de-o viață a poetului Grigore Vieru Raisa Vieru, a avut o copilărie grea din cauza marilor perioade de foamete și de deportări organizate de sovietici în anii '40. Într-un interviu televizat, Raisa Vieru mărturisea: „A fost copilăria o mizerie mare. Ne-au organizat foamea, ne-au luat tot ce aveam în curte. Și animale, și tot-tot, și pământ, și tot ne-au luat”.

Raisa Vieru și-a canalizat toate eforturile pentru a onora memoria marelui scriitor Grigore Vieru. Apariția volumului de poezii „Sunt robul iubirii” a reprezentat un important eveniment editorial pentru că este prima ediție a poeziilor de dragoste scrise de Grigore Vieru de-a lungul a aproape cinci decenii, în perioada 1958-2005.

Dumnezeu să o odihnească în pace!


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au respins 2.650 euro mită de la un conducător auto prins beat la volan! (Video)

astăzi, 10:34

Duminică, 27 octombrie, în jurul orei 2.30, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Botoșani au fost sesizați de către...

Andrei Tcaciuc, un spectacol despre ”oamenii care se grăbesc” într-un oraș al energiilor culturale (Video)

astăzi, 09:58

Coregraf și performer botoșănean de origine ucraineană, Andrei Tcaciuc a urmat cursurile programului Coregrafie din cadrul Universității Națională de Arte „George Enescu” din Iași...

Peste o sută de locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European: oferta AJOFM

astăzi, 09:56

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 142 locuri de muncă vacante, după cum urmează: Germania 60 locuri de mun...