Silvia Răileanu, cea mai bună actriță (și) la Brașov - Foto

Actrița Teatrului ”Mihai Eminescu” Botoșani a fost apreciată de juriul de la Brașov pentru prestația în cadrul festivalului.

Actrița din Botoșani a fost distinsă cu Premiul pentru Cea mai bună actriță la Festivalul Monodramei Independente de la Brașov.



Succesul de la Brașov vine la scurt timp după ce Silvia Răileanu, actriță la Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani, a câștigat Premiul pentru „Cea mai bună actriță” și Marele Premiu pentru „Cel mai bun spectacol” la Festivalul de Monodramă din Colombo, Sri Lanka.

Silvia Răileanu a fost apreciată de juriu pentru spectacolul ”Să nu ne răzbunați”. Regia și scenografia sunt semnate de Silvia Răileanu și Mirela Nistor, iar textul este o adaptare de Ionuț Poclid după o carte a monahului Moise ce cuprinde mărturii despre suferințele românilor din Basarabia.




„Este o poveste după un caz real. O poveste foarte tristă, extrem de dureroasă din istoria noastră – pierderea Basarabiei și drama miilor de români deportați în Siberia. Este ceva ce nu trebuie uitat”, spune Silvia Răileanu. 

Spectacolul „Să nu ne răzbunați” a fost jucat mai întâi la Botoșani, apoi în festivaluri din România, dar și pe scene din Mongolia, Egipt, Algeria, Liban și Sri Lanka.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Atenție la condițiile de trafic! Botoșaniul se află sub Cod Galben în această dimineață!

astăzi, 08:10

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru județul Botoșani, valabil până la ora 10:00. Din această cauză, pe drumurile din localitățile menționate se va reduce vizibilitate...

Calendar ortodox, 5 octombrie: Sf. Mc. Haritina; Sf. Cuv. Daniil şi Misail de la Mănăstirea Turnu

astăzi, 08:00

Sfânta Haritina a trăit pe vremea lui Diocleţian (284-305) şi a comitelui Dometie. Rămasă orfană de tânără, a fost luată ca slujnică în casă de un om bun şi milostiv pe c...

Elevii unui liceu dintr-o localitate din Botoșani au spus, de Ziua Internațională a Educației, STOP violenței! (foto)

Friday, 4 October 2024

Activitatea face parte din cadrul proiectului educațional interinstituțional „Copilărie în siguranță!ʺ, care se va derula pe parcursul anului școlar 2024-2025. Scopul activității ...